A jobbikos képviselő "felfüggeszti" Orbán irodája előtti akcióját

damm2
2018.07.22. 13:39

Leültem miniszterelnök úr ajtaja elé, és megvárom azt a választ, amelyre múlt szombat óta várok a végrehajtások és kilakoltatások felfüggesztése, valamint az ápolási díj ügyében

- írta ki péntek délután Dr. Varga-Damm Andrea, jobbikos országgyűlési képviselő a Facebook-oldalára, utalva a devizahiteles kilakoltatásokra. "Nem megyek el innen haza, amíg a miniszterelnök úrtól nem kapom meg a múlt szombati levelemre a választ, amelynek lényege az, hogy a kilakoltatások és végrehajtások felfüggesztése érdekében hívja össze jövő hétre a parlamentet, és az ápolási díj ügyében dolgoztassa ki a pénzügyminiszterrel az ütemes emelését jövő június 30-ig" - mondta akkor videójában.

A képviselő ugyan találkozott pénteken Orbánnal, de a miniszterelnök csak ráköszönt, vasárnap pedig Varga-Damm szerint szintén bent volt Orbán, de azt nem tudjuk, találkoztak-e. A lényeg nyilván az, hogy természetesen Orbán nem reagált a jobbikos levelére és akciójára sem, Havasi Bertalan is csak annyit írt az RTL-nek, hogy szánalmas PR-akciókkal nem foglalkoznak.

Így több élő videós bejelentkezés után végül vasárnap a parlament előtti sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az akciót "felfüggeszti", ahogy a képviselő fogalmazott:

Nincs értelme olyan szituációkat fenntartani, amiből azt látjuk, hogy nincs eredmény.

De hozzátette, a következőkben ki fogja dolgozni azt a két törvényjavaslatot, ami egyrészt arról szólna, hogy a ház elnöke rendkívüli parlamenti ülést hívjon össze, ahol a képviselők megszavazzák a végrehajtási törvény módosításával a kilakoltatások felfüggesztését, másrészt az ápolási díjak ügyében országgyűlési határozat meghozatalát kezdeményezi, hogy a pénzügyminiszter legkésőbb július 31-ig készítsen tervet az ütemezett ápolási díj emelésre.  • Hírek
  • Hírek