Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A jobbikos képviselő "felfüggeszti" Orbán irodája előtti akcióját

damm2
2018.07.22. 13:39

Leültem miniszterelnök úr ajtaja elé, és megvárom azt a választ, amelyre múlt szombat óta várok a végrehajtások és kilakoltatások felfüggesztése, valamint az ápolási díj ügyében

- írta ki péntek délután Dr. Varga-Damm Andrea, jobbikos országgyűlési képviselő a Facebook-oldalára, utalva a devizahiteles kilakoltatásokra. "Nem megyek el innen haza, amíg a miniszterelnök úrtól nem kapom meg a múlt szombati levelemre a választ, amelynek lényege az, hogy a kilakoltatások és végrehajtások felfüggesztése érdekében hívja össze jövő hétre a parlamentet, és az ápolási díj ügyében dolgoztassa ki a pénzügyminiszterrel az ütemes emelését jövő június 30-ig" - mondta akkor videójában.

A képviselő ugyan találkozott pénteken Orbánnal, de a miniszterelnök csak ráköszönt, vasárnap pedig Varga-Damm szerint szintén bent volt Orbán, de azt nem tudjuk, találkoztak-e. A lényeg nyilván az, hogy természetesen Orbán nem reagált a jobbikos levelére és akciójára sem, Havasi Bertalan is csak annyit írt az RTL-nek, hogy szánalmas PR-akciókkal nem foglalkoznak.

Így több élő videós bejelentkezés után végül vasárnap a parlament előtti sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az akciót "felfüggeszti", ahogy a képviselő fogalmazott:

Nincs értelme olyan szituációkat fenntartani, amiből azt látjuk, hogy nincs eredmény.

De hozzátette, a következőkben ki fogja dolgozni azt a két törvényjavaslatot, ami egyrészt arról szólna, hogy a ház elnöke rendkívüli parlamenti ülést hívjon össze, ahol a képviselők megszavazzák a végrehajtási törvény módosításával a kilakoltatások felfüggesztését, másrészt az ápolási díjak ügyében országgyűlési határozat meghozatalát kezdeményezi, hogy a pénzügyminiszter legkésőbb július 31-ig készítsen tervet az ütemezett ápolási díj emelésre.