Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Autókra dőltek fák, uszoda tetőszerkezetét is megbontotta a vihar

20180723 162535
2018.07.23. 17:18 Módosítva: 2018-07-23 18:11:32

Az országon átvonuló vihar miatt több budapesti kerületben is kidőlt fákhoz, leszakadt villanyvezetékekhez és megrongált háztetőkhöz riasztották a tűzoltókat. Több elővárosi vonat vonalán is késések vannak. Pest megyében és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is több településen dolgoznak a tűzoltók a viharkárok elhárításán.

Budapesten uszoda tetejét is megbontotta a szél

Budapesten a XVI. kerületi Vidámverseny utcában kidőlt fák és villanyoszlopok miatt, míg a Csoport utcában autóra borult fa miatt hívták a tűzoltókat. A X. kerületi Jászberényi úton, és a XVII. kerületi Zrínyi utcában lehasadt faágak akadályozták a közlekedést. A XV. kerületi Páskomliget parkban több parkoló autóra dőlt egy fa. A X. kerületben, az Újhegyi úti uszoda tetőszerkezetét megbontotta a szél. A XVIII. kerületi Alpár utcában parkoló autóra borult, míg a Lenkei utcában lakóházra dőlt fákat távolítottak el a tűzoltók.

Pest megyében a felgyülemlett esővíz és a kidőlt fák okozzák a legtöbb gondot. Dunaharasztiban egy elöntött pincéből kellett kimenteni egy embert, több pince, garázs is víz alá került a városban. Üllőn is hetven centiméter magasan állt a víz egy pincében, egy fa pedig egy távközlési vezetékre és egy házra dőlt. Kókán egy melléképület tetejét szakította le a szél.

Ön is látta? Van fotója, vagy videója?
Küldje el nekünk!

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapja szerint Jász-Nagykun-Szolnok megyében is több településen dolgoznak a tűzoltók a vihar okozta károk elhárításán. Mezőtúron több fa ága letört a Kossuth Lajos téren, a Vadász utcában pedig egy ház tetejét bontotta meg a szél.

Jászágóban két fa megdőlt, és ezzel épületet is veszélyeztett. Jászboldogházán egy fenyőfa ház tetejére dőlt, a villanyvezetéket is leszakította. Jászberény-Porteleken egy fába belecsapott a villám, leszakította a villanyvezetéket.

40-50 perces késések is vannak

A vihar miatt késnek a vonatok több budapesti elővárosi vonalon is, tájékoztatott a Mávinform. Mende és Sülysáp között lezárták az egyik vágányt a forgalom elől, mert a felsővezetékre faágak kerültek. Gyömrő és Maglód között is csak egy vágányon járnak a vonatok, mert megrongálódott a felsővezeték. A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon 40-50 percet késnek a vonatok.

A Budapest-Cegléd vonalon Vecsés és Üllő között az átvonuló vihar miatt tartós felsővezetéki zárlat keletkezett, emiatt fél órát késnek a vonatok. A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon is hosszabb menetidővel kell számolni a viharos időjárás miatt. A Hatvan-Szolnok vonalon Pusztamonostor és Jászberény között kidőlt fa akadályozza a vonatközlekedést, emiatt pótlóbuszokkal kell utazni.

Kedden már kevesebb helyen lehet eső

Éjszaka egyre többfelé csökken a felhőzet, és egyre kevesebb helyen alakul ki eső, zápor, zivatar. Kedden általában gomolyfelhős, napos idő várható, de a keleti országrészben lehetnek erősebben felhős körzetek is. Főként a Duna vonalától keletre fordulhat elő elszórtan zápor, helyenként zivatar. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, kedden a Zemplén térségében viharossá is fokozódik, de zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 26 és 31 fok között alakul.