Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eszméletlen külföldi nőt mentettek ki a Balatonból

2018.07.30. 22:26

Sikeres életmentés történt Balatonlellén, mentőhajó vitte a Balatonfüredi Szívkórházba a beteget - közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata. 

Egy középkorú külföldi nő eszméletlen testét vitték a partra hétfő este az egyik balatonlellei strandon a fürdőzők. A VMSZ munkatársait a strand medencéitől hívták el segíteni a bajba került nőn, akinek újraélesztést akkor a parton már valaki megkezdte.

A VMSZ vízimentője a reanimációt átvette, közben értesítették az Országos Mentőszolgálatot és egyben két sürgősségi mentőhajó Révfülöpről, illetve a Rupert Sürgősségi Mentőhajó Alsóörsről is elindult segíteni. Közben a Gyermekmentők közelben állomásozó Mentőorvosi kocsija is megérkezett, így közösen próbálták a nőt szállítható állapotba hozni. Ez hosszas küzdelem árán sikerült, de mentőhelikoptert épp nem tudtak a helyszínre küldeni, az a döntés született, hogy a nőt a Ruperttel viszik át Balatonfüredre. Ennek a szélcsendes időjárás is kedvezett - szólt a vízimentők beszámolója. 

A mentőhajón folyamatos ellátás, ellenőrzés mellett a nőt átvitték Balatonfüredre, átadták az Országos Mentőszolgálat Munkatársainak, akik a Szívkórházba vitték.