Judit
2 °C
7 °C

Eljárást indít a Wizz Air és a Ryanair ellen a fővárosi kormányhivatal

2018.08.02. 10:35 Módosítva: 2018-08-02 17:55:00

Egész nap több órás késéssel indultak a Wizz Air járatai csütörtökön az akadozó utasfelvétel miatt, a stockholmi járatra pedig nem fértek fel a jeggyel rendelkező utasok. Az ügy miatt Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Tuzson Bence, közszolgálatért felelős államtitkár utasítására Budapest Főváros Kormányhivatala fogyasztóvédelmi vizsgálatot rendelt el, és azonnali eljárást indított a légitársasággal szemben.

Kaotikus csütörtök

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Eljárást indít a Wizz Air és a Ryanair ellen a fővárosi kormányhivatal

Az akadozó utasfelvétel miatt szívnak az utasok.

932 · Aug 02, 2018 10:35am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy valamiért minden reggeli gép legalább 50 perces késéssel lett kiírva. Ő személy szerint a 6:10-es berlini járaton ült, ami még reggel 8-kor is a reptéren állt, elmondása szerint pedig az utasokat úgy ellenőrizték, hogy a gép hangszóróján egyesével mondták be a nevüket, és fel kellett tenni a kezüket.

Mint írta, a berlini és a barcelonai járaton is egy emberrel több volt, mint ahánynak lennie kellett volna, mellettük pedig egy eindhoveni gép is állt. Egy másik olvasónk arról írt, a késések még délután is tartanak, a Kutaiszibe tartó járatnál például elmondása szerint egyáltalán nem tájékoztatják az utasokat.

Egy olvasónk a késések mellett egy másik érdekes esetről is beszámolt, a 9:10-re kiírt stockholmi járattal elmondása szerint nemcsak a 2 órás késés volt a probléma, hanem az is, hogy állítólag 230 fő tudott jegyet venni, a légitársaság viszont 180 fő befogadására alkalmas gépet küldött, ami miatt 50 utas lent ragadt, és nem igazán tudták, hogy mit kezdjenek a helyzettel.

A lemaradt utasoknak aztán egy négy nappal későbbi gépre ajánlottak fel jegyeket, az pedig ki sem derült, hogy egyébként mi alapján állapították meg, hogy ki szállhat fel a gépre, és ki nem.

Ennek ellenére a jelek szerint ők még jobban jártak, egy másik olvasónk ugyanis arról írt, hogy nem elég, hogy az elégtelen tájékoztatás miatt lemaradt a gépéről, így a nyaralásáról is,

a wizz air ráadásul a reptérre mutogat az ügyben, nem hajlandóak jegyet biztosítani neki egy másik járatra és a jegy árát sem térítik meg.

Az ügyben kerestük a Wizz Airt, a kommunikációs csapattól pedig azt a választ kaptuk, hogy a járatok az utasfelvételi rendszerben történt fennakadások miatt indultak késve, de mindent megtesznek azért, hogy ezek a lehető leghamarabb elinduljanak. A Wizz Air az érintett utasok elnézését kéri az okozott kellemetlenségért – tették hozzá.

Eljárást indít ellenük a kormányhivatal

A Wizz Air utasfelvétellel kapcsolatos incidensei miatt Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Tuzson Bence, közszolgálatért felelős államtitkár utasítására Budapest Főváros Kormányhivatala fogyasztóvédelmi vizsgálatot rendelt el, és azonnali eljárást indított a légitársasággal szemben - közölték az MTI-vel Gulyásék.

Csütörtök délután kiadott közleményükben azt írják, elfogadhatatlannak tartják a Wizz Airtől az elmúlt napok tapasztalt, az utasok tucatjainak nyaralását tönkre tevő gyakorlatát. "Különösen felháborító, ahogyan a légitársaság a saját hibájából előállt helyzetet kezeli, a tájékoztatás minimumát sem biztosítva az általa megkárosított utasoknak" - írták. 

A Ryanair ellen is indult eljárás

A fővárosi kormányhivatal a Wizz Air versenytársával, a Ryanairrel szemben is vizsgálatot indított. György István kormánymegbízott az ír központú diszkont légicég poggyászkezelésével kapcsolatos hiányosságok miatt rendelte el két hete a vizsgálat lefolytatását.

Meghibásodás a beszállítónál

A Wizz Air a hírre reagálva azt közölte az MTI-vel, hogy az azért voltak késések csütörtök reggel, mert az egyik beszállítójuknál meghibásodás történt, emiatt az utasfelvétel jelentősen lelassult. A Wizz Air azt is közölte, hogy minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak és a légitársaság saját szabályzatának megfelelően tájékoztatták az utasokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?