Judit
2 °C
7 °C

Gyalog sem lehetett éjszaka átmenni Ukrajnába

2018.08.06. 05:12

Hajnali kettő óra körül megindult a forgalom a magyar-ukrán határátkelőkön, amelyek korábban az ukrán határőrizeti szerv informatikai rendszerének meghibásodása miatt leálltak - közölte a rendőrség a honlapján hétfőre virradó éjjel.

Augusztus 6-án 0 óra 15 perctől minden magyar-ukrán viszonylatú közúti határátkelőhelyen szünetelt a ki- és beléptetés, mind a gyalogos, mind az autóforgalomban.

Az ukrán féltől kapott tájékoztatás alapján a rendőrség azt közölte, hogy éjjel háromnegyed kettőre elhárították az informatikai rendszer hibáját, így az átkelés újra zavartalan. Hozzátették, hogy a leállás következtében jelentős várakozás nem alakult ki.

A rendőrségi honlap Hatarinfo oldalának adatai szerint Beresgsuránynál egy, Záhonynál két órát kellett várniuk az Ukrajna felé tartó autósoknak hajnalban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?