Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyalog sem lehetett éjszaka átmenni Ukrajnába

2018.08.06. 05:12

Hajnali kettő óra körül megindult a forgalom a magyar-ukrán határátkelőkön, amelyek korábban az ukrán határőrizeti szerv informatikai rendszerének meghibásodása miatt leálltak - közölte a rendőrség a honlapján hétfőre virradó éjjel.

Augusztus 6-án 0 óra 15 perctől minden magyar-ukrán viszonylatú közúti határátkelőhelyen szünetelt a ki- és beléptetés, mind a gyalogos, mind az autóforgalomban.

Az ukrán féltől kapott tájékoztatás alapján a rendőrség azt közölte, hogy éjjel háromnegyed kettőre elhárították az informatikai rendszer hibáját, így az átkelés újra zavartalan. Hozzátették, hogy a leállás következtében jelentős várakozás nem alakult ki.

A rendőrségi honlap Hatarinfo oldalának adatai szerint Beresgsuránynál egy, Záhonynál két órát kellett várniuk az Ukrajna felé tartó autósoknak hajnalban.