Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meglátott a gyerek kezében egy tízezrest, kiugrott az ablakon

2018.08.10. 12:12

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra előzetes letartóztatást rendelt el a férfi ellen, aki 

Ózdon egy 13 éves gyerek zsebéből erőszakolt ki egy tízezrest.

 A gyanúsított 2018. augusztus 6-án délután ózdi lakásának ablakából vette észre az arra járó gyereket (az áldozatnak a nemét sem hozta nyilvánosságra a bírósági közlemény), aki egy 10 ezer forintos bankjegyet tartott a kezében. A férfi erre a látványra kiugrott az ablakon hangos „add ide a pénzt” kiáltozások közepette. Csakhogy a gyerek vágta a bankjegyet, mire a férfi lefogta a kezeit, és a zsebéből előhalászta a pénzt. 

A rablót azonban olyan hamar elfogták a rendőrök, hogy a tízezrest még fel sem tudta váltani.

A gyanúsítottal szemben rablás miatt indult büntetőeljárás, és akár 8 év szabadságvesztést is kaphat a bíróságtól. A bíróság ráadásul elrendelte a gyanúsított letartóztatását, mert a várható büntetés mértéke miatt fennáll a veszélye annak, hogy a hatóságok elől megszökne, netán elrejtőzne; arról nem is beszélve, hogy a kiskorú sértettet meg is félemlítheti vagy befolyásolhatja. A bíróság döntését az ügyészség és a gyanúsított egyaránt tudomásul vette.