Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Kitiltják az autókat a Vértanúk teréről, és jön a Trianon-emlékmű

2018.08.14. 10:31

A hétfői Magyar Közlönyben szerepel egy kormányhatározat, amely a Steindl Imre-programhoz, azaz a Parlament környékének átalakításához kapcsolódó legújabb kormánydöntéseket összegzi.

Eszerint 

  1. az Alkotmány utca alatti mélygarázs-beruházás helyett inkább most az Alkotmány utca Kossuth Lajos tér és Honvéd utca közötti szakaszának felszíni rendezése jön, ami 5 milliárdos munka, és része lesz, hogy az Alkotmány utcában a Nemzeti Összetartozás Emlékhelyét kialakítják. Ez magában foglalja a történelmi Magyarország 1913. évi összeírás szerinti helységneveinek feltüntetését. Ennek határideje a trianoni szerződés 100. évfordulója előtt pár nappal lesz, egészen pontosan 2020 május 31-én. Emellett az Agrárminisztérium épülete alá tervezett mélygarázst elkezdik előkészíteni, 381 millióért.
  2. a Vértanúk terénél "gyalogosprioritású átalakítás" jön, az átépítéssel a BKK-járatokon kívül más autó nem hajthat majd be. A határidő 2019 november 1. A Szabadság téren lévő mélygarázs kijáratát is áthelyezik 2020 november 1-ig. 
  3. az Igazságügyi Palota rekonstrukciója miatt a Néprajzi Múzeum kiköltözik az Igazságügyi Palotából 2019. december 31-ig, és idén augusztus 31-ig elkészül a Politikatörténeti Intézet kiköltözésének koncepciója is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?