Kitiltják az autókat a Vértanúk teréről, és jön a Trianon-emlékmű

2018.08.14. 10:31

A hétfői Magyar Közlönyben szerepel egy kormányhatározat, amely a Steindl Imre-programhoz, azaz a Parlament környékének átalakításához kapcsolódó legújabb kormánydöntéseket összegzi.

Eszerint 

  1. az Alkotmány utca alatti mélygarázs-beruházás helyett inkább most az Alkotmány utca Kossuth Lajos tér és Honvéd utca közötti szakaszának felszíni rendezése jön, ami 5 milliárdos munka, és része lesz, hogy az Alkotmány utcában a Nemzeti Összetartozás Emlékhelyét kialakítják. Ez magában foglalja a történelmi Magyarország 1913. évi összeírás szerinti helységneveinek feltüntetését. Ennek határideje a trianoni szerződés 100. évfordulója előtt pár nappal lesz, egészen pontosan 2020 május 31-én. Emellett az Agrárminisztérium épülete alá tervezett mélygarázst elkezdik előkészíteni, 381 millióért.
  2. a Vértanúk terénél "gyalogosprioritású átalakítás" jön, az átépítéssel a BKK-járatokon kívül más autó nem hajthat majd be. A határidő 2019 november 1. A Szabadság téren lévő mélygarázs kijáratát is áthelyezik 2020 november 1-ig. 
  3. az Igazságügyi Palota rekonstrukciója miatt a Néprajzi Múzeum kiköltözik az Igazságügyi Palotából 2019. december 31-ig, és idén augusztus 31-ig elkészül a Politikatörténeti Intézet kiköltözésének koncepciója is.


  • Hírek
  • Bankszámla