Piroska
3 °C
3 °C

Félholtra vertek egy rabot a pálhalmai börtönben

2018.08.16. 08:31

Egy úgy megvertek egy rabot a pálhalmai börtönben, hogy betört a koponyája, agyi ödéma alakult ki nála, és mesterséges kómában tartják, írja a Blikk.

A 47 éves T. Zsoltra egy rabtársa támadt rá hátulról. A fejsérülései olyan komolyak voltak, hogy azonnal megműtötte egy idegsebész a székesfehérvári kórházban. Az orvosok a családtagoknak azt mondták, valószínűleg olyan idegpályák sérültek a férfinél, amelyek akár maradandó károsodást is okozhatnak. Hétfőn akarták felkelteni a mesterséges kómából, de a férfi belázasodott, ezért elhalasztották.

A zsarolás miatt négy évre ítélt férfi jó magaviseletű volt, minden munkát elvállalt a börtönben. A lap szerint azon veszett össze a rabtársával, hogy melyikük végezzen el egy munkát a műhelyben. Az ügyben rendőrségi nyomozást indítottak, miután az intézet parancsnoka súlyos testi sértés miatt feljelentést tett, közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának kommunikációs vezetője.

Makula György hozzátette, a verbális agresszió jellemző a rabok között, ám évente átlagosan csak 80-90 olyan eset van, amikor komolyabb sérülést okoznak egymásnak. Ez a szám a 18 ezres fogvatartotti létszámhoz viszonyítva csekélynek számít.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!