Ödön
1 °C
11 °C

Félholtra vertek egy rabot a pálhalmai börtönben

2018.08.16. 08:31

Egy úgy megvertek egy rabot a pálhalmai börtönben, hogy betört a koponyája, agyi ödéma alakult ki nála, és mesterséges kómában tartják, írja a Blikk.

A 47 éves T. Zsoltra egy rabtársa támadt rá hátulról. A fejsérülései olyan komolyak voltak, hogy azonnal megműtötte egy idegsebész a székesfehérvári kórházban. Az orvosok a családtagoknak azt mondták, valószínűleg olyan idegpályák sérültek a férfinél, amelyek akár maradandó károsodást is okozhatnak. Hétfőn akarták felkelteni a mesterséges kómából, de a férfi belázasodott, ezért elhalasztották.

A zsarolás miatt négy évre ítélt férfi jó magaviseletű volt, minden munkát elvállalt a börtönben. A lap szerint azon veszett össze a rabtársával, hogy melyikük végezzen el egy munkát a műhelyben. Az ügyben rendőrségi nyomozást indítottak, miután az intézet parancsnoka súlyos testi sértés miatt feljelentést tett, közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának kommunikációs vezetője.

Makula György hozzátette, a verbális agresszió jellemző a rabok között, ám évente átlagosan csak 80-90 olyan eset van, amikor komolyabb sérülést okoznak egymásnak. Ez a szám a 18 ezres fogvatartotti létszámhoz viszonyítva csekélynek számít.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?