Jenő
-2 °C
6 °C

Rendőrrel fenyegetett a biztonsági őr egy kisbabáját etető anyukát a plázában

2018.08.17. 12:44 Módosítva: 2018-08-17 14:23:53

Férjével és négy hetes kisbabájával ment nagybevásárlásra Pécsre egy közeli településről egy fiatal anyuka. Amikor az Árkád nevű plázában megéhezett a gyerek, leült egy padra megetetni. "Mivel tudom, hogy egyeseket érzékenyen érinthet egy emlőből táplálkozó kisbaba látványa, gondosan eltakartam magam egy textilpelenkával, csak a kicsi baba látszott" - írta Facebookon. 

A Bama.hu azt írja a nő elmesélése alapján, hogy néhány perccel később megjelent egy biztonsági őr, aki azt mondta, hogy azonnal hagyja abba a szoptatást (amit szerinte csak a pelenkázóban lehet végezni), és megfenyegette, hogy rendőrt hív közszeméremsértés miatt. Az anyuka kérte, hogy mutassa meg a szabályzatot, ami tiltja a szoptatást, de a biztonsági ember ezt nem tette meg. 

Az Árkád a lap megkeresésére közölte, hogy nincs szabályzatuk, ami kimondaná, hogy a kismamák csak a pelenkázóban szoptathatnak. "Egyeztetni fogunk a centerben tevékenykedő biztonsági őrszolgálattal, hogy ilyen esetben mi lenne a követendő eljárás. Azt gondoljuk, hogy kedvességből a szoptató anyukától megkérdezhetik, hogy minden rendben van-e illetve javasolhatják, hogy keressék fel a pelenkázó helyiséget" - közölte a bevásárlóközpont sajtóreferense. 

Cikkünket alább kommentelheti:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?