Friderika
3 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Rendőrrel fenyegetett a biztonsági őr egy kisbabáját etető anyukát a plázában

2018.08.17. 12:44 Módosítva: 2018.08.17. 14:23

Férjével és négy hetes kisbabájával ment nagybevásárlásra Pécsre egy közeli településről egy fiatal anyuka. Amikor az Árkád nevű plázában megéhezett a gyerek, leült egy padra megetetni. "Mivel tudom, hogy egyeseket érzékenyen érinthet egy emlőből táplálkozó kisbaba látványa, gondosan eltakartam magam egy textilpelenkával, csak a kicsi baba látszott" - írta Facebookon. 

A Bama.hu azt írja a nő elmesélése alapján, hogy néhány perccel később megjelent egy biztonsági őr, aki azt mondta, hogy azonnal hagyja abba a szoptatást (amit szerinte csak a pelenkázóban lehet végezni), és megfenyegette, hogy rendőrt hív közszeméremsértés miatt. Az anyuka kérte, hogy mutassa meg a szabályzatot, ami tiltja a szoptatást, de a biztonsági ember ezt nem tette meg. 

Az Árkád a lap megkeresésére közölte, hogy nincs szabályzatuk, ami kimondaná, hogy a kismamák csak a pelenkázóban szoptathatnak. "Egyeztetni fogunk a centerben tevékenykedő biztonsági őrszolgálattal, hogy ilyen esetben mi lenne a követendő eljárás. Azt gondoljuk, hogy kedvességből a szoptató anyukától megkérdezhetik, hogy minden rendben van-e illetve javasolhatják, hogy keressék fel a pelenkázó helyiséget" - közölte a bevásárlóközpont sajtóreferense. 

Cikkünket alább kommentelheti: