Aliz
6 °C
14 °C

Világháborús roncsokat is felszínre hozott az aszály

Napok óta aszály sújtja Európát, a Duna szintje Magyarországon is extrém módon alacsony. Annyira, hogy több szakaszon már a hajók sem tudnak közlekedni, ráadásul Budapesten a Gellért-hegy lábánál lévő Ínség-szikla is kilátszik a vízből, ami utoljára három évvel ezelőtt bukkant elő az akkori vízínség idején.

Nagymarosnál teljesen kiszáradt a Duna mellékága, Rácalmáson szinte festői tájat vájt magának a folyó, a Margitszigetről pedig simán át lehet sétálni egy kis híd alatti sziesztára az egyik hídláb alá.

Arra kértük olvasóinkat, küldjenek nekünk izgalmas fotókat a Duna kiugróan alacsony állásáról. Ezekből válogattunk. Ráadásként pedig egy  drónfelvételt is megnézhet : a rendkívüli vízállás miatt Mohácsnál második világháborúban elsüllyedt, rég nem látott roncsok bukkantak a felszínre. A felvételt Póth Sándor, a Mohács–Szívem csücske nevű oldal kezelője készítette.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?