Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Az amerikai külügyminiszter is ünnepli augusztus 20-át

2018.08.20. 12:08

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter az Amerikai Egyesült Államok nevében jókívánságait fejezte ki a magyar népnek Szent István ünnepe alkalmából a budapesti amerikai nagykövetség Facebook-oldalán hétfőn.

Magyarország az Egyesült Államok közeli barátja és szövetségese. Az Egyesült Államok kormánya nagyra értékeli az együttműködést számos fontos kérdésben, így például a védelempolitika, a regionális európai biztonság és az energia-diverzifikáció terén - olvasható az üzenetben.

"Mélységesen tiszteljük Magyarország gazdag történelmét, kultúráját és hagyományait, és hálásak vagyunk mindazért, amivel a magyar bevándorlók hozzájárultak az amerikai társadalomhoz az élet sok területén, a művészetektől kezdve az üzleten át a technika világáig" - írta az amerikai külügyminiszter.

Csereprogramok és növekvő kereskedelmi kapcsolatok erősítik a két ország közti szilárd kötelékeket.

Várakozással tekintünk a Magyarországgal fenntartott partneri kapcsolatunk folytatása elé, amellyel előmozdítjuk közös érdekeinket és erősítjük az európai szabadság és jólét melletti közös elkötelezettségünket

- olvasható Mike Pompeo amerikai külügyminiszter üzenetében.

Arra nem tér ki, pontosan mit jelent a partneri kapcsolatok folytatása, de mint ismert, a magyar külügy régóta szeretne összehozni egy hivatalos washingtoni látogatást Orbán Viktornak. Az utóbbi időszak történései, nyilatkozatai arra utalnak, hogy az amerikai külügyben is lehet erre nyitottság.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!