Jenő
-2 °C
6 °C

Pénteken kezdődik a sávelhúzás az M7-es felújításánál, Siófoknál

2018.08.23. 15:20

Több mint 20 kilométeren megújul az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldala a 90-es és a 111-es kilométerszelvények között. A munkálatok már folynak is, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. egy kis segítséget próbál nyújtani az arrafelé autózóknak, és részleteket közöl a munkálatokról, korlátozásokról.

Az útalapot is érintő felújítási munkák két ütemben valósulnak meg, idén 8 kilométerre kerül sor.

Az augusztus 20-ai hosszú hétvége után a Magyar Közút Nonprofit Zrt. augusztus 22-én adta át az a munkaterületet a kivitelezőnek. Első körben a 102-es és 111-es kilométerszelvények között, vagyis a Siófok Centrum és a Zamárdi csomópont között újul meg a pálya Letenye felé vezető 8 kilométeres szakasza.

A sávelhúzással való felújítás augusztus 24-én, péntek reggel indul el. A pályaoldal felújítása a Siófok Centrum csomópont előtt 2 kilométerrel kezdődik, és a Zamárdi csomópont előtt fejeződik be. A Letenye felé vezető oldal forgalmát a főváros felé vezető oldalra terelik át. Mivel a Budapest felé tartó irányban összesen három sáv van, ezért a főváros felé a leállósávon és a külső sávon, míg a Letenye irányába egy sávon haladhat a forgalom.

Az első ütemben, augusztus 24-től szeptember 18-ig a Siófok Centrum csomóponti lehajtás minden jármű számára biztosított lesz, de a felhajtási lehetőség ebben a körforgalomban Letenye irányban megszűnik a kivitelezés végéig. 

m72

Ezután, a második ütemben, szeptember 18-a és október 20-a között megszűnik a Siófok Centrum csomópontban a lehajtási lehetőség, ezért a 65-ös főút felé tartó személyautók számára lehajtási jelzéseket helyeznek ki az M7-es autópálya Szabadi-Sóstó lehajtójánál.

A teherforgalom számára a Siófok után lévő Zamárdi csomópontnál lehet lehajtani a 65-ös főút és Siófok Centrum irányába. A tehergépjárművek a Zamárdi csomóponti ág – 7-es főút körforgalmában megfordulva hajthatnak vissza az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalára, majd az autópálya Siófok Centrum csomóponti lehajtó ágát használva tudnak eljutni a 65-ös főútra.

A lehajtási és felhajtási lehetőségeket az autópályán és a 7-es főúton is sárga alapú útbaigazító táblán jelezika gépjárművezetők számára. A 65-ös főúton a Siófok lakott területen belüli szakaszáról érkező személy-és tehergépjárművek Letenye irányába az M7-es autópályára a Zamárdi csomópontban hajthatnak fel. A Zamárdi felé irányuló felhajtási lehetőséget szintén sárga előjelző táblák jelezik a 65-ös főút körforgalmi csomópontban, illetve Siófok központjában a 7-es – 65-ös főút csomópontjában is. 

m7

Az M7-es autópályán a munkálatok során az építési területen a Letenye felé irányuló autósok 3,75 méter széles forgalmi sávot használhatnak 80 km/órás sebességkorlátozással és előzési tilalommal. A Budapest felé irányuló teher- és gépjárműforgalom számára pedig 3,25, illetve a leállósávban 3,5 méter széles forgalmi sáv lesz biztosított, szintén 80 km/órás sebességkorlátozás mellett, ezen kívül ezen a szakaszon a tehergépjárművekre vonatkozó előzési tilalom is érvénybe lép.

A burkolatfelújítás mellett 5 helyen hídfelújítási munkák is zajlanak majd, amik szintén forgalomkorlátozásokkal járnak majd.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be.

A felújítási munkák idején hosszabb menetidővel kell számolni, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódni a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről az Útinform +36-1-336-2400-as telefonszámán, illetve a www.utinform.hu weboldalon. De navigációs, közösségi autós alkalmazást is használhatnak, hogy az optimális útvonalat meg tudják tervezni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?