Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Pénteken kezdődik a sávelhúzás az M7-es felújításánál, Siófoknál

2018.08.23. 15:20

Több mint 20 kilométeren megújul az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldala a 90-es és a 111-es kilométerszelvények között. A munkálatok már folynak is, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. egy kis segítséget próbál nyújtani az arrafelé autózóknak, és részleteket közöl a munkálatokról, korlátozásokról.

Az útalapot is érintő felújítási munkák két ütemben valósulnak meg, idén 8 kilométerre kerül sor.

Az augusztus 20-ai hosszú hétvége után a Magyar Közút Nonprofit Zrt. augusztus 22-én adta át az a munkaterületet a kivitelezőnek. Első körben a 102-es és 111-es kilométerszelvények között, vagyis a Siófok Centrum és a Zamárdi csomópont között újul meg a pálya Letenye felé vezető 8 kilométeres szakasza.

A sávelhúzással való felújítás augusztus 24-én, péntek reggel indul el. A pályaoldal felújítása a Siófok Centrum csomópont előtt 2 kilométerrel kezdődik, és a Zamárdi csomópont előtt fejeződik be. A Letenye felé vezető oldal forgalmát a főváros felé vezető oldalra terelik át. Mivel a Budapest felé tartó irányban összesen három sáv van, ezért a főváros felé a leállósávon és a külső sávon, míg a Letenye irányába egy sávon haladhat a forgalom.

Az első ütemben, augusztus 24-től szeptember 18-ig a Siófok Centrum csomóponti lehajtás minden jármű számára biztosított lesz, de a felhajtási lehetőség ebben a körforgalomban Letenye irányban megszűnik a kivitelezés végéig. 

m72

Ezután, a második ütemben, szeptember 18-a és október 20-a között megszűnik a Siófok Centrum csomópontban a lehajtási lehetőség, ezért a 65-ös főút felé tartó személyautók számára lehajtási jelzéseket helyeznek ki az M7-es autópálya Szabadi-Sóstó lehajtójánál.

A teherforgalom számára a Siófok után lévő Zamárdi csomópontnál lehet lehajtani a 65-ös főút és Siófok Centrum irányába. A tehergépjárművek a Zamárdi csomóponti ág – 7-es főút körforgalmában megfordulva hajthatnak vissza az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalára, majd az autópálya Siófok Centrum csomóponti lehajtó ágát használva tudnak eljutni a 65-ös főútra.

A lehajtási és felhajtási lehetőségeket az autópályán és a 7-es főúton is sárga alapú útbaigazító táblán jelezika gépjárművezetők számára. A 65-ös főúton a Siófok lakott területen belüli szakaszáról érkező személy-és tehergépjárművek Letenye irányába az M7-es autópályára a Zamárdi csomópontban hajthatnak fel. A Zamárdi felé irányuló felhajtási lehetőséget szintén sárga előjelző táblák jelezik a 65-ös főút körforgalmi csomópontban, illetve Siófok központjában a 7-es – 65-ös főút csomópontjában is. 

m7

Az M7-es autópályán a munkálatok során az építési területen a Letenye felé irányuló autósok 3,75 méter széles forgalmi sávot használhatnak 80 km/órás sebességkorlátozással és előzési tilalommal. A Budapest felé irányuló teher- és gépjárműforgalom számára pedig 3,25, illetve a leállósávban 3,5 méter széles forgalmi sáv lesz biztosított, szintén 80 km/órás sebességkorlátozás mellett, ezen kívül ezen a szakaszon a tehergépjárművekre vonatkozó előzési tilalom is érvénybe lép.

A burkolatfelújítás mellett 5 helyen hídfelújítási munkák is zajlanak majd, amik szintén forgalomkorlátozásokkal járnak majd.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be.

A felújítási munkák idején hosszabb menetidővel kell számolni, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódni a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről az Útinform +36-1-336-2400-as telefonszámán, illetve a www.utinform.hu weboldalon. De navigációs, közösségi autós alkalmazást is használhatnak, hogy az optimális útvonalat meg tudják tervezni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!