Súlyos késelés volt Párizs külvárosában

2018-08-23T104836Z 245018615 RC17F7BA5D00 RTRMADP 3 FRANCE-SECUR
2018.08.23. 11:17

Két ember meghalt, egy pedig súlyosan megsebesült egy késes támadásban, Párizs Trappes nevű külvárosában, Versailles közelében, írja a francia rendőrség közlése nyomán a Reuters hírügynökség.

A késes támadót rohamrendőrök ártalmatlanították. A rendőrség további részleteket egyelőre nem közölt az esetről, sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták a támadás terrorista jellegét. Később az Iszlám Államhoz köthető Amaq hírügynökség azt közölte, hogy az elkövető az ő harcosuk volt.

Le Parisien egy szemtanúra hivatkozva azt írja, hogy a harmincas éveiben járó elkövetőnél több kés is volt, és a rendőrség közbelépése előtt "Allah akbar"-t kiáltott, valamint gyilkossággal fenyegette a kiérkező rohamrendőröket.

BFMTV francia tévécsatorna szerint az 1982-ben született, a hatóságok előtt sem ismeretlen férfit (aki egy bódéban torlaszolta el magát) a rendőrségi akció során halálosan megsebesítették, belehalt a sérüléseibe.

Az AFP néhány órával a késelés után megtudta, hogy a két halálos áldozat a férfi anyja és lánytestvére volt. A súlyos sérült személyazonosságát nem közölték, egyelőre nem tudni, hogy ő is családtag volt-e, vagy egy vétlen járókelő.

A 36 éves Kamel Salhi terrorcselekmény dicsőítése miatt 2016 óta szerepelt az állambiztonságra veszélyes titkosszolgálati nyilvántartásban, alkoholista és drogfüggő volt, súlyos pszichiátriai problémákkal küzdött, írja az MTI.

kétes hírű és nyomoráról híres Trappes-t a BBC cikke szerint nagy számban lakják muszlimok, közülük mintegy ötven radikalizálódott fiatal el is hagyta Franciaországot, hogy csatlakozzon az Iszlám Állam terrorszervezethez.

Gérard Collomb belügyminiszter a Twitteren dicsérte a rendvédelmi erők munkáját.

(Borítókép: Philippe Wojazer / Reuters)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport