Erzsébet
1 °C
4 °C

Augusztus utolsó vasárnapján benézett az ősz

2018.08.26. 08:32

„Az augusztus olyan, mint a vasárnap” – állapította meg költői szomorúsággal egy ismerősöm ismerőse, hát, egy utolsó augusztusi vasárnap meg már menthetetlenül az és ezt a borús, esős idővel nem is próbálta meg feledtetni. (A november egyébként állítólag olyan, mint a hétfő, szerintem egyébként inkább keddre hasonlít, mert az pocsékabb nap, mint a hétfő – szóval, a mondayitisnél sokkal komolyabb trauma az eddig méltatlanul elfeledett tuesdayitis –, hiszen akkor még ott van a hétvégéből összeszedett lelkierő, keddre viszont már szertefoszlik, és még mindig csak megyünk bele a hétbe, de elkanyarodtam.)

Vasárnap ennek megfelelően felhős lesz az ég, előbb a Dunántúlon, aztán keletebbre is egyre több lesz az eső, amilyenből reggel már Budapest is kapott. Viharos széllökések is lehetségesek, délutánra viszont nyugaton az optimista előrejelzések szerint kisüthet a nap, amiből keleten inkább vasárnap délelőtt láthatnak valamit az emberek.

Másodfokú figyelmeztetés

Békés, Csongrád és Hajdú-Bihar megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a várható felhőszakadás miatt – írta az MTI.

Intenzív csapadékra (10-40 milliméter), viharos (50-90 kilométer/órás) szélrohamokra, néhol nagy méretű jégre lehet számítani. Napközben kiemelten a Tiszántúlon, északkeleten várható még intenzívebb, helyenként heves zivatar.

Itt néhol 90 kilométer/órát meghaladó szélroham is valószínű. Késő este keleten is fokozatosan megszűnhetnek a zivatarok.

Ahogy szombaton is igaz volt, úgy vasárnap is melegebb lesz keleten, de már nem annyival: a Dunántúlon 16-21, a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon 22-28 fok között lesz a legmagasabb nappali hőmérséklet. Leszámítva azokat a nappalikat, amelyeket esetleg már vasárnap – az indokoltnál egyébként mindenképpen korábban – elkezdenek fűteni.

A jövő héten már ismét lehetnek 30 fokos csúcshőmérsékletek, bár hétfőn, inkább keleten, még elszórtan lehetnek záporok.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?