Ödön
2 °C
11 °C

Amíg nem adják át a kormányablakot, nem használhatják a mozgássérültek a már elkészült rámpát

2018.09.02. 20:24

Az RTL Klub Híradója számolt be egy győri érdekességről. A győri vasútállomás bejáratánál már hetek óta elkészült a mozgássérültek közlekedését segítő rámpa, de az akadálymentes bejáró a mai napig körbe van kordonozva, így azt senki nem használhatja. A nehezen közlekedőknek továbbra is marad a lépcső.

A csatorna megkérdezte a MÁV-ot, hogy ennek mi az oka, és azt a választ kapták: az akadálymentesített bejárat az állmáson épülő kormányablak beruházásának része. Így, amíg az el nem készül, és át nem adják a kormányablakot, addig külön, a már elkészült rámpát sem használhatja senki. Hozzátették, használatbavételi engedély is csak azután lesz.

A csatorna hozzáteszi, az egész állomáson szükség lenne akadálymentesítésre, hiszen egy kivételével az összes peronhoz lépcsőn lehet eljutni. Erre a MÁV azt közölte a csatornával, hogy amennyiben kettő nappal az érkezés/indulás előtt jelzik a társaság felé, akkor megoldják a mozgásában akadályozott utasoknak is a peronokhoz jutást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?