Jolán
2 °C
4 °C

A kormány a gyerekzsúrokban is meghirdette a kultúrharcot

2018.09.02. 14:35

A gyerekek szülinapi zsúrjáról azt gondolná az ember, hogy ez lesz az egyik utolsó intézmény, amelyet érintetlenül hagy a politika, pedig nagyon is tévedünk. A gyerekzsúr egy harc színtere, a kormánynak pedig van is egy tuti fegyvere, legalábbis Rétvári Bence EMMI-s államtitkár szerint. 

A Hvg.hu számolt be arról, hogy az államtitkár Dunaújvárosban szombaton felavattott egy NépmesePontot, amelyből nemsokára még több mint egy tucat lesz szerte Magyarországon. A megnyitón pedig Rétvári azt mondta, hogy a NépmesePontok

egyfajta "ellenkultúrát" is erősítenek a fogyasztói társadalom által diktált trendekkel szemben,

mert itt lehetne tartani a gyerekzsúrokat mondjuk gyorséttermek és hasonló helyszínek helyett. A NépmesePontokat hazai és uniós pénzből hozzák létre, több mint egymilliárd forintért, Dunaújváros 80 milliót nyert a sajátjára. 

Rétvári azt is mondta, hogy a babazsúrok mellett óvodai és iskolai rendezvényekre is alkalmasak lesznek ezek a helyszínek, a népmesék pedig, a bennük foglalt közös szimbólumvilág és alaptörténetek miatt a nemzet összetartozását is segítik. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?