Jolán
2 °C
4 °C

31 millió forintot keresett egy álmagánnyomozó egy eltűnt családtagját kereső családon

2018.09.04. 09:27

Előzetes letartóztatásba helyezte a szegedi bíróság azt a szegedi férfit, aki magát magánnyomozónak kiadva csalt ki 31 millió forintot egy eltűnt családtagjukat kereső családtól.

A sértettek hozzátartozója Ausztriában dolgozott, majd 2013 szeptemberében eltűnt, és sem az osztrák rendőrség, sem alpinisták, sem pedig önkéntes keresők nem találták meg. A hatóságok eredménytelen munkáját követően a család magánnyomozókat bérelt fel, így jutottak el végül a szegedi férfihoz 2014 tavaszán.

A szegedi férfi azonban nem rendelkezett magánnyomozói képzettséggel, és a megbízást követően sem végzett valódi magánnyomozói munkát. Megtévesztésből azonban 2018 májusáig különböző nyomozati cselekményeket adott elő a családnak. A valótlan előadások között szerepelt, hogy az eltűnt személyt Olaszországba vitték, majd az, hogy Romániából keresték meg, valamint hogy váltságdíjat követelnek érte.

A gyanúsított a valótlan nyomozásokért, kiutazásokért, költségekért négy év alatt, több részletben 31 millió forintot vett át az eltűnt személy édesanyjától és testvérétől.

A szegedi ügyészség kétrendbeli, jelentős kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás miatt indult eljárás miatt tett indítványt a korábban többszörösen elítélt férfi letartóztatásának elrendelésére, aminek a bíróság egy hónapra helyt adott. A gyanúsított és védője azonban fellebbezést jelentett be.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?