Keresztes László Lóránt lett az LMP frakcióvezetője

2018.09.04. 13:51 Módosítva: 2018.09.04. 14:34

Keresztes László Lóránt társelnököt választotta vezetőjének az LMP parlamenti frakciója kedden, írja az MTI. A politikus a posztról lemondott Szél Bernadettet váltja.

Keresztes László Lóránt budapesti sajtótájékoztatóján maga számolt be a frakcióülésen született döntésről. Elmondta, ő nem vett részt a voksoláson, a döntést képviselőtársai egyhangúlag hozták meg.

Az új frakcióvezető különösen fontosnak nevezte, hogy az LMP parlamenti munkájával biztosítsa a valódi népképviseletet, és vállalja fel konkrét helyi ügyek képviseletét. Mint mondta, politikai munkájukkal az ökopolitika alapjait szeretnék bemutatni.

Frakcióvezető-helyettesnek Demeter Márta és Schmuck Erzsébet mellett Csárdi Antalt választották meg a nyolcfős képviselőcsoportban.

A társelnök szükségesnek nevezte, hogy strukturális változtatásokat hajtsanak végre az LMP-ben, amellyel irányíthatóbbá válik a párt. Problémaként beszélt arról, hogy nem teljesen világos, milyen jogkörök tartoznak az elnökök és az országos elnökség alá. Ezt kell világosabban meghatározn.

Keresztes László Lóránttal nemrégiben készült interjúnkat itt olvashatja: