Ödön
1 °C
11 °C

A brüsszeli CÖF-tüntetést is az MVM fizette

2018.09.11. 09:35

Tavaly áprilisban a CÖF a CEU miatt és Soros György ellen tüntetést tartott Brüsszelben, amit az állami MVM-től kapott támogatásból fedezett, tudta meg az Átlátszó. A 66 fős demonstráció utaztatással, étkezéssel és hollandiai szállással együtt közel 7 millió forintba került.

A CÖF az Európai Bizottság CEU-val foglalkozó ülése idején Brüsszelben tüntetett az Európai Parlament előtt, olyan táblákkal, minthogy Stop Soros vagy Hajrá, Viktor!. A demonstráció azonban gyorsan véget ért, ugyanis a rendőrség feloszlatta azt, ugyanis aznapra nem volt engedélyük tüntetést tartani, csak másnapra.

A produkció 6,7 millió forintjába az adófizetőknek, amiből többek között a buszos utaztatást fizették (1,3 millió forint), a szállást és a vacsorát 66 fő részére a hollandiai Eindhovenben (3,2 millió forint), valamint a brüsszeli két étkezést (903 ezer forint).

Azt nem tudni, hogy a társaság miért Eindhovenben szállt meg, miközben a tüntetést Brüsszelben tartották – a két település 135 kilométerre van egymástól.

És az sem, hogy négy ember (a CÖF elnöke, Csizmadia László, a Pesti Srácok lapigazgatója, Stefka István, Kiszelly Zoltán és Kólya Anikó) miért repülővel utazott ki a tüntetésre, miközben a többi részt vevő busszal. A dolog már csak azért is érdekes, mert a Fideszhez közel álló média éppen abban az időben állította, hogy Soros György repülővel utaztatott Budapestre tüntetőket a CEU miatti tüntetésekre. A négy ember repülőjegyét nem az MVM támogatásából fizette ki a CÖF, a reptéri transzfert azonban igen.

Szintén az Átlátszó derítette ki hétfőn, hogy az MVM 2016-ban adott 508 millió forintos támogatásából a CÖF négy kisfilmet készített, darabját 108 millió forintért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?