Erzsébet
1 °C
4 °C

Nem ijesztgetni, gyilkolni akart a sörétes puskás támadó

2018.09.11. 06:16

Tíz órával a lövöldözés után a TEK és a Vas megyei nyomozók összehangolt akciójának köszönhetően hétfő éjjel elfogták azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy hétfőn délben többször is rálőtt egy vállalkozóra a 8-as főút melletti erdős területen.

A 112press információi szerint a huszonéves fiatal egy munkásokat szállító kisbuszon ült, amikor a TEK lecsapott a járműre, mely félúton volt a lövöldözés helyszíne és az orvosi rendelő között, ahova a meglőtt üzletember menekült. Az elkövetőről és tettének indítékáról egyelőre semmilyen információt nem közöltek, a lap csupán annyit ír: a munkásbusz alapján feltételezhető, hogy Vas megyei lakos.

10938623365b9664087bc2d
Fotó: 112press

Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, sörétes fegyverrel rálőttek egy 62 éves, bútor- és dísztárgykészítéssel foglalkozó vállalkozóra Vas megyében, a 8-as főút melletti erdős területen. Az üzletembert azzal csalták ki a helyszínre, hogy  kb. 80 kiló agancsot kínáltak neki eladásra. A megbeszélt találkozóra a feleségével együtt, gépkocsival érkezett; itt már várta őket a támadó, aki azonnal tüzet nyitott az autóból kiszálló férfira, és legalább hat lövést adott le rá. Az autóban ülő feleség még időben le tudott bukni a műszerfal mögé.

Az arcán, nyakán és hátán sérült férfi autójával el tudott menekülni a helyszínről és egy közeli település, Kám orvosi rendelőjébe sietett.

Dőlt a szájából a vér, mikor odeért, és csak annyit mondott a segítségére siető nőnek: meglőttek.

Testvére szerint bátyján életmentő műtétet hajtottak végre, az állkapcsába csavar került, a fején több helyen, a mellkasán, illetve a vállánál érte a golyó és a sörét. A testvér egyébként maga is beszélt a feltételezett támadóval, vasárnap ő vette fel a telefont, amikor az először kereste a bátyját.  A vállalkozónál több százezer forint készpénzt sejthetett a támadó, de a testvér szerint

nem megijeszteni, hanem kivégezni akarták 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?