Hat évre ítélték a nőt, aki meg akarta ölni alvó kisfiát

2018.09.13. 11:26 Módosítva: 2018.09.13. 12:08

Jogerősen hat év börtönbüntetést szabott ki a Szegedi Ítélőtábla arra a szabadszállási nőre, aki 2016-ban megpróbálta meggyilkolni alvó kisfiát. A táblabíróság tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a nőt. Az ítélet megszüntette az anya szülői felügyeleti jogát, de megkötésekkel engedélyezte az asszonynak, hogy kapcsolatot tartson gyermekével, közölte az MTI.

A nő Szabadszálláson élt az élettársával. Kapcsolatukból 2005 februárjában fiúgyermek született. A pár kapcsolata megromlott, a férfi többször is el- és visszaköltözött, majd miután, ismét megszaporodtak a veszekedések, 2015 novemberében végleg elhagyta élettársát, de lehetőségeihez képest rendszeresen támogatta anyagilag volt családját.

Az asszony nem tudott belenyugodni a viszony megszakadásába. Mivel a szétköltözés után nem vállalt rendszeres munkát, anyagi gondok is terhelték. 2016 májusától a labilissá váló nőnél már a gyermeknevelésben is gondok jelentkeztek. A 11 éves kisfiú nem járt rendszeresen iskolába, emiatt a kormányhivatal eljárást indított, majd felmerült annak lehetősége, hogy a gyermeket kiemelik a családból.

A nő kilátástalannak látta a helyzetét, ezért 2016. november 30-án hajnalban úgy döntött, hogy öngyilkosságot követ el. Fiát azért akarta megölni, hogy az nélküle ne maradjon magára. A nő a franciaágyban mellette alvó kisfiút ezért közepes erővel mellkason szúrta, majd - már véletlenül - a nyakát is felszínesen megvágta.

A kisfiú ezután maga hívott mentőt. Hogy mielőbb kórházba kerüljön, a házból kilépve el is indult az aszfaltos út irányába. A gyerek életveszélyes sérüléseit ellátták, élete csak a véletlenen, saját lélekjelenlétén és a szakszerű orvosi beavatkozáson múlott, olvasható az ítéletben.

Miután a gyerek elment, a nő öngyilkosságot kísérelt meg, de a rendőrök mentőt hívtak hozzá. A szakértő megállapította: a nő a bűncselekmény idején közepesen volt beszámítható.  

Döntésével a táblabíróság helyben hagyta az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék ítéletét.

Ne maradjon le semmiről!

Ne maradjon le a rendőrségi hírekről sem