Ödön
2 °C
11 °C

Hat évre ítélték a nőt, aki meg akarta ölni alvó kisfiát

2018.09.13. 11:26 Módosítva: 2018-09-13 12:08:51

Jogerősen hat év börtönbüntetést szabott ki a Szegedi Ítélőtábla arra a szabadszállási nőre, aki 2016-ban megpróbálta meggyilkolni alvó kisfiát. A táblabíróság tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a nőt. Az ítélet megszüntette az anya szülői felügyeleti jogát, de megkötésekkel engedélyezte az asszonynak, hogy kapcsolatot tartson gyermekével, közölte az MTI.

A nő Szabadszálláson élt az élettársával. Kapcsolatukból 2005 februárjában fiúgyermek született. A pár kapcsolata megromlott, a férfi többször is el- és visszaköltözött, majd miután, ismét megszaporodtak a veszekedések, 2015 novemberében végleg elhagyta élettársát, de lehetőségeihez képest rendszeresen támogatta anyagilag volt családját.

Az asszony nem tudott belenyugodni a viszony megszakadásába. Mivel a szétköltözés után nem vállalt rendszeres munkát, anyagi gondok is terhelték. 2016 májusától a labilissá váló nőnél már a gyermeknevelésben is gondok jelentkeztek. A 11 éves kisfiú nem járt rendszeresen iskolába, emiatt a kormányhivatal eljárást indított, majd felmerült annak lehetősége, hogy a gyermeket kiemelik a családból.

A nő kilátástalannak látta a helyzetét, ezért 2016. november 30-án hajnalban úgy döntött, hogy öngyilkosságot követ el. Fiát azért akarta megölni, hogy az nélküle ne maradjon magára. A nő a franciaágyban mellette alvó kisfiút ezért közepes erővel mellkason szúrta, majd - már véletlenül - a nyakát is felszínesen megvágta.

A kisfiú ezután maga hívott mentőt. Hogy mielőbb kórházba kerüljön, a házból kilépve el is indult az aszfaltos út irányába. A gyerek életveszélyes sérüléseit ellátták, élete csak a véletlenen, saját lélekjelenlétén és a szakszerű orvosi beavatkozáson múlott, olvasható az ítéletben.

Miután a gyerek elment, a nő öngyilkosságot kísérelt meg, de a rendőrök mentőt hívtak hozzá. A szakértő megállapította: a nő a bűncselekmény idején közepesen volt beszámítható.  

Döntésével a táblabíróság helyben hagyta az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék ítéletét.

Ne maradjon le semmiről!

Ne maradjon le a rendőrségi hírekről sem

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?