Judit
2 °C
7 °C

Kínoztak és kivégeztek egy rabot cellatársai Szombathelyen

2018.09.17. 22:20

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt tartott előkészítő ülést a Szombathelyi Törvényszék három ember ügyében, akik Vas Megyei Főügyészség vádirata szerint tavasszal csicskáztatni, verni és kínozni kezdték a zárkatársukat, aki végül belehalt a sérüléseibe – írja a 24.hu.

A Vas Megyei Főügyészség vádirata szerint a három vádlott tavaly tavasszal kezdte csicskáztatni az egyik zárkatársát. Az első rendű vádlott vízzel töltette meg vele a felmosóvödröt, majd arra kényszerítette, hogy igya meg, ezt követően pedig csikket etettek vele. A kínzások május 11. után durvultak el még jobban. Ezt követően a megkínzott cellatársukat többek között:

  • kikötözték a cellatársukat, a száját lepedőből hasított csíkokkal betömték, felváltva ráálltak, taposták és ugráltak rajta.
  • ököllel ütötték és rugdosni kezdték a bordáit, majd addig fojtogatták, amíg el nem ájult.
  • A halála előtti egy-két napban megetették vele a felmosó cipőfűző vastagságú szálait.
  • A sebét öngyújtóval kiégették, a vért feltakaríttatták vele, a véres törölközőt pedig kidobták az ablakon.

A halála napján a vádlottak észlelték, hogy a sértett a hányásában fekszik a mosdó előtt és hörög, mire az egyik vádlott szólt a bv őrnek, hogy baj van. Amíg az őr a zárkához ért, megbeszélték, hogy nem vallanak egymásra, hanem azt fogják állítani, hogy valaki más bántalmazta a sértettet. Az ápoló a zárkába érve megkezdte az újraélesztést, de már nem tudta megmenteni a sértett életét.

A Vas Megyei Főügyészség az I. és II. r, vádlottakat folytatólagosan, társtetteskén elkövetett kényszerítés bűntettével, társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértéssel, és társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével, a III. r. vádlottat társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettével, és társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja. 

Az előkészítő ülésen egyik vádlott sem ismerte be a a bűnösségét, a bíróság ezért tárgyalást tart az ügyben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?