Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már nem sokáig örülhetünk az őszi nyárnak

mg 123
2018.09.19. 06:15

Szerdán még marad a szeptemberi nyár, fátyol- és gomolyfelhők lesznek csak az égen, csapadékot azok viszont nem hoznak, 26-30 fok közötti hőmérséklet várható – derült ki a Met.hu előrejelzéséből. Legfeljebb egy-egy zápor, esetleg zivatar sodródhat be a nyugati határvidékre, de ennek is kicsi a valószínűsége.

A nyárias nappalt nem sokkal őszibb este követi, akkor 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet. Ez az idő péntekig kitart, utána már eső és intenzív lehűlés várható, vasárnapra már csak 22 fok lesz és utána – tárárám! – tovább hűl az idő. 

Fogy a napfény!

Nem csak a melegtől kell elbúcsúznunk, de a napfénytől is – hiába tart ki október végéig a nyári időszámítás, és hiába nyújtanánk ezt ki egész évre. Szeptember 19-én még 12 óra és 28 perc telik el napkelte és napnyugta között, szombaton már csak 12 óra és 16 percünk lesz a kettő esemény között. És ez így megy december végéig. Szerencsére azonban idén még biztosan lesz téli időszámítás, különben hónapokon át 8 és fél kilenc között kelne fel a nap, amit majd akkor fog mindenki észrevenni, amikor a társadalmi igényre hivatkozva tényleg lemondunk a téli – egyébként sztenderdet jelentő – időszámításról, amely a jelenlegi helyzetben, a tévhittel ellentétben Magyarország számára pont az optimális időzónát biztosítja.