Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Körözött orosz férfit fogtak a magyar rendőrök

2018.09.20. 06:42

Vonattal akart Romániából Magyarországra utazni egy orosz állampolgár, aki ellen az orosz hatóság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki. A 38 éves férfit Békés megyében, a lőkösházi vasúti határátkelőhelyen fogták el a rendőrök.

A rendőrségi közlemény szerint a rendőrök a szeptember 19-én elfogott orosz állampolgár a lőkösházi vasúti határátkelőhelyre 14 óra 30 perckor érkező, Brassóból Budapestre tartó nemzetközi gyorsvonaton utazott. Ellenőrzésekor látták, hogy a rendszerben elfogatóparancs van ellene, illetve, a szökés veszélyére vonatkozó figyelmeztetés szerepelt nála, valamint az, hogy fegyver lehet nála.

Fegyvert végül nem, de kést, több mobiltelefont és nagy összegű készpénzt találtak nála. A rendőrök a 38 éves S. Vladimirt előállították a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre, majd elfogásáról értesítették az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ SIRENE Irodáját. Az orosz férfit a Gyulai Rendőrkapitányság őrizetbe vette.