Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felakasztottak egy Ujhelyi István-bábut

2018.09.20. 23:26 Módosítva: 2018-09-21 16:03:02

Csütörtök este egy jobboldali portál fejjel lefelé felakasztott egy Ujhelyi István szocialista politikust ábrázoló bábot a II. János Pál pápa téren – erről tett ki posztot a Facebook-oldalára az MSZP európai parlamenti képviselője. A politikus azt írja a posztban: „Orbán Viktor gyűlöletpolitikája ide juttatta az országot: immár nem is annyira burkoltan fenyegetnek akasztással", és azt, hogy ez az akció már nem maradhat hivatalos következmények nélkül. 

Az akciót szervező portál azt írja, hogy azt a bábut lopták el, amelyen a hétvégi ellenzési tüntetéseken Orbán Viktor képe volt látható, és kicserélték a fejet, hogy ezzel bosszantsák a Sargentini-jelentést megszavazó szocialista európai parlamenti képviselőt, és persze generáljanak hírverést maguknak.  

Cikkünk egy korábbi verziójában tévesen azt írtuk, hogy a bábut a Kossuth téren akasztották fel.