Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A határ mindkét oldalán kilószámra foglalták le a drogot

2018.09.26. 10:05

Szlovák-magyar drogkereskedő hálózatot számolt fel a két ország rendőrsége. A drog egy 24 éves dunaszerdahelyi férfitól származott, és az anyagot Magyarországon - közelebbről Győrben - egy 56 éves és egy 37 éves férfi terítette. A rendőrség szerdán közölte, hogy egy szeptember 12-i összehangolt akcióban sikerült a Készenléti Rendőrségnek elfognia a két magyart, és lefoglalnia

  • 8 kilogramm hasisgyantát,
  • 1,2 kilogramm metamfetamint,
  • 0,5 kilogramm amfetamint,
  • a tablettázógépet
  • némi kokaint és egyéb "kábítószer-gyanús tablettákat"
  • meg egy csomó készpénzt

A Nemzeti Nyomozóiroda rendőrei ezen kívül egy droglaborra is rábukkantak Győrben, ahol 100 liter, kábítószer gyártásához szükséges alapanyagot, valamint egyéb előállítási eszközöket találtak és foglaltak le.

A magyarországi akciót követően a szlovák Nemzeti Nyomozó Ügynökség megkezdte a szlovák elkövetői kör felszámolását. Ennek keretében 8 személyt fogtak el és összesen 26 ingatlant kutattak át, amelyek alkalmával több kilogramm marihuánát, 104 gramm metamfetamint és nagy mennyiségű valutát találtak, és egy professzionálisan felszerelt marihuána ültetvényt is felszámoltak.