Hangfelvétel szivárgott ki, hogyan akarta hitelteleníteni a Jobbik a "Toroczkai-bagázst"

2018.09.28. 13:30

A Jobbik egyik vezetőségi üléséről tett közzé hangfelvételt a Figyelő. A rossz minőségű, nem tudni mikor, de minden bizonnyal titokban készült - és valószínűleg a kormánypárti újság szándékai szerint vágott -  felvétel, ahogy mondani szokás, betekintést enged a pártélet mindennapjaiba

Óriási titkokat nem tudunk meg a Jobbikról, mindenesetre érdekes, hogy hogy mennek a dolgok a párton belül, amikor valami zűrös ügyet kellene kommunikálni, jelesül a Toroczkai-Dúró-féle szakadást, és az azt követő további tagkilépéseket. Z. Kárpát Dániel, Farkas Gergely, és más, nem nevesített szereplők arról beszélnek, hogy 

  • Hitelteleníteni kell a kilépőket, a "Toroczkai-bagázst", mégpedig azzal, hogy személyes ambíciók vezették a kilépést, mert ők csalódott emberek, akik nem jutottak posztokhoz. Például Toroczkai nem lett pártelnök, mások nem lettek parlamenti képviselők, pedig akartak volna azok lenni.
  • Azt kell kommunikálni, hogy többen léptek be, mint ahányan ki. Meg kellene szólaltatni valami híresebb embert, beszéljen arról, hogy ő pont most lép be, most kezd bízni a Jobbikban, végre nem szélsőjobbos a párt.
  • Megy a poénkodás is: "Valakit kirúgunk és beléptetjük".
  • Ha a látszatot fenn akarják tartani, hogy nincs pártszakadás, akkor nem nekik kell reagálni összevissza, ezekkel "csínján kell bánni", elég egy összefoglaló cikk arról, hogy "a sok lúzer miért lúzer".
  • Ezt "a kommentelőink kopipészttel be tudnák mindenhova szúrni".
  • Ne a Zsúrpubin jelenjen meg ez a cikk, mert minden támadó anyag ott jelent meg eddig, a Zsúrpubi "leekézte magát".
  • A kilépési hullámot illető kérdésekre annyit kell mondani, hogy belépési hullám van. Mondjuk azt, hogy kétszer annyian léptek be. "Ez kamu", mondja erre Z. Kárpát. Ami a számokat illeti, arról azt mondják, "Szaszi" (valószínűleg Szabó Gábor pártigazgató) azt küldte szét a jobbikosoknak, hogy 30 kilépő van, mire Z. Kárpát megjegyzi: "Jó, hát ezt senki nem hiszi el", majd itt hirtelen véget ér a felvétel.

Z. Kárpát Dániel a Facebookon reagált. Azt írta, "a belső megbeszéléseink során az általam elmondottakat az utolsó szóig vállalom." "Jogosan merült fel az az igény hogy a távozók személyes politikatörténetét megosszuk a szélesebb nyilvánosság előtt, tisztázva azon sértettségükből fakadó okokat, hogy miért gyalázzák korábbi közösségüket."

A bejegyzés azzal zárul, hogy "tudom, miért kaptam a támadásnak szánt kiszivárogtatást, és azt is tudom, hogy sokan nem nézik jó szemmel amit a magyar emberekért igyekszünk tenni például a devizahitelesek érdekében."

Várom a következő támadásokat, felkészült vagyok, ettől csak még erősebben érkezem a csatatérre. Várok minden érdekeltet a következő kilakoltatás alkalmával!

Úgy tudjuk, a Jobbik keresi a szivárogtatót, és óvintézkedéseket vezet be, hogy ne forduljon elő ilyesmi a jövőben.