Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hangfelvétel szivárgott ki, hogyan akarta hitelteleníteni a Jobbik a "Toroczkai-bagázst"

2018.09.28. 13:30

A Jobbik egyik vezetőségi üléséről tett közzé hangfelvételt a Figyelő. A rossz minőségű, nem tudni mikor, de minden bizonnyal titokban készült - és valószínűleg a kormánypárti újság szándékai szerint vágott -  felvétel, ahogy mondani szokás, betekintést enged a pártélet mindennapjaiba

Óriási titkokat nem tudunk meg a Jobbikról, mindenesetre érdekes, hogy hogy mennek a dolgok a párton belül, amikor valami zűrös ügyet kellene kommunikálni, jelesül a Toroczkai-Dúró-féle szakadást, és az azt követő további tagkilépéseket. Z. Kárpát Dániel, Farkas Gergely, és más, nem nevesített szereplők arról beszélnek, hogy 

  • Hitelteleníteni kell a kilépőket, a "Toroczkai-bagázst", mégpedig azzal, hogy személyes ambíciók vezették a kilépést, mert ők csalódott emberek, akik nem jutottak posztokhoz. Például Toroczkai nem lett pártelnök, mások nem lettek parlamenti képviselők, pedig akartak volna azok lenni.
  • Azt kell kommunikálni, hogy többen léptek be, mint ahányan ki. Meg kellene szólaltatni valami híresebb embert, beszéljen arról, hogy ő pont most lép be, most kezd bízni a Jobbikban, végre nem szélsőjobbos a párt.
  • Megy a poénkodás is: "Valakit kirúgunk és beléptetjük".
  • Ha a látszatot fenn akarják tartani, hogy nincs pártszakadás, akkor nem nekik kell reagálni összevissza, ezekkel "csínján kell bánni", elég egy összefoglaló cikk arról, hogy "a sok lúzer miért lúzer".
  • Ezt "a kommentelőink kopipészttel be tudnák mindenhova szúrni".
  • Ne a Zsúrpubin jelenjen meg ez a cikk, mert minden támadó anyag ott jelent meg eddig, a Zsúrpubi "leekézte magát".
  • A kilépési hullámot illető kérdésekre annyit kell mondani, hogy belépési hullám van. Mondjuk azt, hogy kétszer annyian léptek be. "Ez kamu", mondja erre Z. Kárpát. Ami a számokat illeti, arról azt mondják, "Szaszi" (valószínűleg Szabó Gábor pártigazgató) azt küldte szét a jobbikosoknak, hogy 30 kilépő van, mire Z. Kárpát megjegyzi: "Jó, hát ezt senki nem hiszi el", majd itt hirtelen véget ér a felvétel.

Z. Kárpát Dániel a Facebookon reagált. Azt írta, "a belső megbeszéléseink során az általam elmondottakat az utolsó szóig vállalom." "Jogosan merült fel az az igény hogy a távozók személyes politikatörténetét megosszuk a szélesebb nyilvánosság előtt, tisztázva azon sértettségükből fakadó okokat, hogy miért gyalázzák korábbi közösségüket."

A bejegyzés azzal zárul, hogy "tudom, miért kaptam a támadásnak szánt kiszivárogtatást, és azt is tudom, hogy sokan nem nézik jó szemmel amit a magyar emberekért igyekszünk tenni például a devizahitelesek érdekében."

Várom a következő támadásokat, felkészült vagyok, ettől csak még erősebben érkezem a csatatérre. Várok minden érdekeltet a következő kilakoltatás alkalmával!

Úgy tudjuk, a Jobbik keresi a szivárogtatót, és óvintézkedéseket vezet be, hogy ne forduljon elő ilyesmi a jövőben.