Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ellenállást hirdet a Jobbik

2018.09.29. 15:23
A rendszer egyre inkább diktatórikus az alelnök szerint.

Szombaton tartja kongresszusát Budapesten a Jobbik, ahol ellenállást hirdettek az Orbán-rendszer leváltása érdekében, és egyhangúlag elfogadták „A nemzeti ellenállás kiáltványát”. Egy-két részlet a kiáltványból:

„Soha aljasabb ellenfelünk nem volt abban a küzdelemben, amit immár tizenöt éve folytatunk Magyarország megmentése érdekében, mint most. Ez a hazánkat uralma alá hajtó, minden gaztettre képes rendszer ereje teljében áll előttünk. Százezreket zsarol és fenyeget, még többeket ringat a jólét és a biztonság hamis illúziójába.”

„Magyarország ma nem szabad ország! Nem szabad sem az állam, sem annak polgárai. Az ország külső és belső kizsákmányolók foglya. Aki Orbán Viktor rendszerét kritizálja, azt a hatalom a legkülönbözőbb eszközökkel lehetetleníti el.”

Elrettentő büntetéseket, a családok, elesettek, külföldön élők nagyobb támogatását követelik, miközben rendpárti és diktatúrát kiáltó mondatok váltakoznak, Ez akár Fidesz-szöveg is lehetne: „Mi a biztonságért küzdünk! Olyan országot akarunk, amely megvédi polgárait mind a belső veszélyektől, mind a keresztény kultúránkat fenyegető illegális bevándorlóktól.”

A kiáltvány így fejeződik be:

A Jobbik Magyarországért Mozgalom mától nem csupán ellenzék. A Jobbik mától a rendszerváltásért dolgozó és e harc folyamán soha, semmilyen alkut nem kötő nemzeti ellenállás.

"Változás nem történt a Jobbik gondolkodásában", csupán az aktuális helyzethez szabott, a következő évek feladatait, céljait és identitását összegző dokumentum született – mondta Sneider Tamás pártelnök az mTI szerint a sajtótájékoztatón.

Sneider azt emelte ki: legnagyobb taglétszámú és legtöbb szervezettel rendelkező ellenzéki pártként nagy a felelősségük abban, mit képviselnek a kétharmados kormánytöbbséggel szemben egy olyan rendszerben, "amely egyre inkább diktatórikus, egyre inkább lenézi a magyar embereket, egyre inkább korrupt".