Nándor
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Ellenállást hirdet a Jobbik

2018.09.29. 15:23
A rendszer egyre inkább diktatórikus az alelnök szerint.

Szombaton tartja kongresszusát Budapesten a Jobbik, ahol ellenállást hirdettek az Orbán-rendszer leváltása érdekében, és egyhangúlag elfogadták „A nemzeti ellenállás kiáltványát”. Egy-két részlet a kiáltványból:

„Soha aljasabb ellenfelünk nem volt abban a küzdelemben, amit immár tizenöt éve folytatunk Magyarország megmentése érdekében, mint most. Ez a hazánkat uralma alá hajtó, minden gaztettre képes rendszer ereje teljében áll előttünk. Százezreket zsarol és fenyeget, még többeket ringat a jólét és a biztonság hamis illúziójába.”

„Magyarország ma nem szabad ország! Nem szabad sem az állam, sem annak polgárai. Az ország külső és belső kizsákmányolók foglya. Aki Orbán Viktor rendszerét kritizálja, azt a hatalom a legkülönbözőbb eszközökkel lehetetleníti el.”

Elrettentő büntetéseket, a családok, elesettek, külföldön élők nagyobb támogatását követelik, miközben rendpárti és diktatúrát kiáltó mondatok váltakoznak, Ez akár Fidesz-szöveg is lehetne: „Mi a biztonságért küzdünk! Olyan országot akarunk, amely megvédi polgárait mind a belső veszélyektől, mind a keresztény kultúránkat fenyegető illegális bevándorlóktól.”

A kiáltvány így fejeződik be:

A Jobbik Magyarországért Mozgalom mától nem csupán ellenzék. A Jobbik mától a rendszerváltásért dolgozó és e harc folyamán soha, semmilyen alkut nem kötő nemzeti ellenállás.

"Változás nem történt a Jobbik gondolkodásában", csupán az aktuális helyzethez szabott, a következő évek feladatait, céljait és identitását összegző dokumentum született – mondta Sneider Tamás pártelnök az mTI szerint a sajtótájékoztatón.

Sneider azt emelte ki: legnagyobb taglétszámú és legtöbb szervezettel rendelkező ellenzéki pártként nagy a felelősségük abban, mit képviselnek a kétharmados kormánytöbbséggel szemben egy olyan rendszerben, "amely egyre inkább diktatórikus, egyre inkább lenézi a magyar embereket, egyre inkább korrupt".