Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mentőmellény nélkül esett a vízbe a vitorlásról

2018.09.29. 23:28

Szombaton riasztás érkezett a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatához, hogy az erős szélben a vízbe esett egy középkorú férfi egy vitorlásról, aki 2 fiatalkorúval ment ki vitorlázni. Egy szerencsétlen mozdulat miatt esett vízbe, de nem volt rajta mentőmellény, ahogyan senkin sem a hajón.

A vitorlás kishajón maradt két serdülő telefonon segítséget kért, és megpróbálták a kishajót megállítani. Közben a vízbe esett férfitól elsodródtak, és a nagy hullámzás miatt szem elől vesztették.

A vízimentő szolgálat Rupert sürgősségi mentőhajója perceken belül a helyszínre érkezett, a kutatást megkezdték. A vízbe esett férfit (nagy szerencséjére) egy arra haladó vitorlás megtalálta, és a fedélzetére emelte.

A két fiút és a hajót a vízimentők a legközelebbi kikötőbe szállították, a kimentett embert átadták a vízimentőknek, akik megvizsgálták. 

Bagyó Sándor elnök beszámolója alapján.