Árpád
-2 °C
4 °C

Mentőmellény nélkül esett a vízbe a vitorlásról

2018.09.29. 23:28

Szombaton riasztás érkezett a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatához, hogy az erős szélben a vízbe esett egy középkorú férfi egy vitorlásról, aki 2 fiatalkorúval ment ki vitorlázni. Egy szerencsétlen mozdulat miatt esett vízbe, de nem volt rajta mentőmellény, ahogyan senkin sem a hajón.

A vitorlás kishajón maradt két serdülő telefonon segítséget kért, és megpróbálták a kishajót megállítani. Közben a vízbe esett férfitól elsodródtak, és a nagy hullámzás miatt szem elől vesztették.

A vízimentő szolgálat Rupert sürgősségi mentőhajója perceken belül a helyszínre érkezett, a kutatást megkezdték. A vízbe esett férfit (nagy szerencséjére) egy arra haladó vitorlás megtalálta, és a fedélzetére emelte.

A két fiút és a hajót a vízimentők a legközelebbi kikötőbe szállították, a kimentett embert átadták a vízimentőknek, akik megvizsgálták. 

Bagyó Sándor elnök beszámolója alapján.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?