Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar Idők: Életük végéig szja-mentességet kaphatnak a háromgyerekes nők

2018.10.02. 15:58

Orbán Viktor már döntött az újabb, demográfiáról szóló nemzeti konzultációban szereplő kérdésekről, amelyeket hamarosan nyilvánosságra is hoz a kabinet,írja a Magyar Idők, hozzátéve: várhatóan újabb jelentős családpolitikai intézkedéseket jelent be a kormány a közeljövőben. Az emberek véleményének összegzése után pedig újabb családpolitikai intézkedések várhatók, illetve bővülhetnek a már érvényben lévő támogatások, kedvezmények, sorolja a jó híreket a lap.

A cikk szerint a kabinet álláspontja az, hogy a gyermeket nevelő családokat kell támogatni, a népesedési gondokra nem a bevándorlás jelenti a megfelelő választ. Ahhoz, hogy növekedjen a gyermekvállalási kedv Magyarországon, a jelenleginél több családbarát munkahelyre, a ma még alig létező rugalmas foglalkoztatásra van szükség – ez is iránya lehet a nemzeti konzultáció kérdéseinek, írják.

Hogy csak a közvéleményt tesztelik, vagy komoly elhatározás-e, azt nem tudni, mindenesetre az írás úgy fogalmaz, hogy "kormányzati forrásból úgy tudják",

a gyermekvállalás ösztönzését célzó lépések között felvetődött, hogy a háromgyermekes nők életük végéig mentesek legyenek a személyijövedelemadó-fizetés alól.

A Magyar Idők információi szerint (= a kormány közlése szerint) a férfiak szerepét is vizsgálni fogják, "ugyanis nagy arányban az ő döntésük befolyásolja a családtervezést, a gyermekvállalást."

A cikk ez után felsorolja a kormány eddigi családügyi intézkedéseit, ha el akarja olvasni ezeket, és cikkünk elején nem kattintott a linkre, itt most újra megteheti.