Lázár János az internetes zaklatásról tart előadást a Brand Festivalon

2018.10.03. 15:48

Lázár János a magyar politikai szféra szereplői közül elsőként tart előadást a cyberbullying megoldásának jogi lehetőségeiről a Brand Festivalon - közölték a szervezők. 

Erre szerintük azért van szükség, mert minden harmadik gyermeket ért már valamilyen szintű zaklatás a világhálón keresztül, a magyar gyermekek 80 százaléka nagyon komoly problémának tartja az online bántalmazást, ezt a legújabb kutatások állapították meg. A probléma egyre szélesebb rétegeket érint, miközben az internetes zaklatás jogi háttere nem tisztázott, illetve összetett jogi változtatásokat követel.

Lázár János, országgyűlési képviselő október 18-án az online zaklatások jogi vonatkozásairól, illetve a biztonságos online környezet megteremtésének lehetőségéről tart előadást. 

"A magyar politikai közélet idei legerősebb social média növekedését elérő szereplője 2018. március 1-én indította el hivatalos Facebook oldalát. A kétoldalú csatornán számtalan megkeresést kapott, melynek témája az internetes inzultálás és annak több formáját, ezáltal saját élményeit is meg fogja osztani a közönséggel" - írják a beharangozóban.

Az idén 18. alkalommal megrendezett fesztivál idei tematikájában a cyberbullying kitüntetett figyelmet kap.