Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lázár János az internetes zaklatásról tart előadást a Brand Festivalon

2018.10.03. 15:48

Lázár János a magyar politikai szféra szereplői közül elsőként tart előadást a cyberbullying megoldásának jogi lehetőségeiről a Brand Festivalon - közölték a szervezők. 

Erre szerintük azért van szükség, mert minden harmadik gyermeket ért már valamilyen szintű zaklatás a világhálón keresztül, a magyar gyermekek 80 százaléka nagyon komoly problémának tartja az online bántalmazást, ezt a legújabb kutatások állapították meg. A probléma egyre szélesebb rétegeket érint, miközben az internetes zaklatás jogi háttere nem tisztázott, illetve összetett jogi változtatásokat követel.

Lázár János, országgyűlési képviselő október 18-án az online zaklatások jogi vonatkozásairól, illetve a biztonságos online környezet megteremtésének lehetőségéről tart előadást. 

"A magyar politikai közélet idei legerősebb social média növekedését elérő szereplője 2018. március 1-én indította el hivatalos Facebook oldalát. A kétoldalú csatornán számtalan megkeresést kapott, melynek témája az internetes inzultálás és annak több formáját, ezáltal saját élményeit is meg fogja osztani a közönséggel" - írják a beharangozóban.

Az idén 18. alkalommal megrendezett fesztivál idei tematikájában a cyberbullying kitüntetett figyelmet kap.