Szijjártó a CNN-en: Hadd döntsük el mi, milyen társadalom az értékesebb

2018.10.04. 11:44

A CNN egyik legismertebb arca, Chirstiane Amanpour készített interjút Szijjártó Péter magyar külügyminiszterrel, vette észre a 24.hu.

A beszélgetésben Szijjártó többek között arról beszélt, hogy Orbán Viktor részéről őszinte megnyilvánulás volt, amikor arról beszélt, hogy Magyarország meg akarja őrizni keresztény gyökereit. Amanpour rá is kérdezett, hogy akkor ez most azt jelenti-e, hogy Magyarországon a fehér keresztényeken kívül más nem elfogadott. 

"Senki nem mondta ezt. Egy keresztény ország vagyunk már egy évezrede, nem értem, hogy miért rossz hír az, hogy nem akarunk ezen változtatni, vagy miért elfogadhatatlan, hogy ragaszkodni akarunk a történelmünkhöz, az örökségünkhöz, a vallásunkról és a kultúránkhoz. Sosem ítéltünk el olyan országokat, melyek máshogy gondolkodnak, vagy akik azt állították, egy multikulturális társadalom az értékesebb. De kérjük, hadd döntsük el, hogy a multikulturális társadalom értékesebb-e egy homogénebb társadalomnál. Hadd legyen ez egy önálló döntése egy országnak" - mondta Szijjártó. 

Abban is egyetértett Orbán Viktorral, hogy a Magyarországra érkező illegális bevándorlók megszállók, és csak a kormány politikája miatt nincsen az országnak menekültproblémája.

A beszélgetést a videóra kattintva lehet megnézni. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?