Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jött a minisztérium, és a lakók elől elhappolták a parkolókat

2018.10.05. 04:52

Új helyre költözött a Külgazdasági és Külügyminisztérium egy része, a II. kerületi irodaházat a Market Zrt. újította fel, egyvalami maradt: a 300 férőhelyes mélygarázs az irodaház alatt. Ez azonban nem volt elég a tárcának, és parkolni tilos táblákat helyezett ki az utcán is oda, ahol eddig a helyiek parkolhattak.

A Szövetség a II. kerületért helyi frakcióvezetője és a Momentum két képviselője mutatta be a problémát, amit az okoz, hogy az egyébként is szűkös parkolási lehetőségek a minisztérium önkényes einstandjával tovább szűkültek, így az autók egymás hegyén-hátán állnak, mondta Őrsi Gergely frakcióvezető.

Kiss Roland, a Momentum tagja szerint a tárca helyezte ki azt a táblát, ami hétköznap megtiltja, hogy reggel 7 és este 7 között a minisztérium alkalmazottain kívül bárki odaálljon. Miközben a Medve Corner irodaház alatt kétszintes, 300 férőhelyes parkoló található.

Őrsi szerint engedélyük sem volt a minisztériumnak, hogy a táblát kihelyezzék. Az ügyben vizsgálatot kezdeményeznek.

A Google térképen látszik, hogy korábban nem volt tiltótábla az utcában. 

Kérdéseimmel a minisztériumhoz fordultam, de nem válaszoltak, ha mégis megteszik, újabb cikket írok a témában.

Az előző verzóban az szerepelt, hogy a hétvégére is vonatkozik, de csak a hétköznapokra van tilalom.