Letartóztatták az ismerősét halálra verő férfit

2018.10.08. 12:54

A Salgótarjáni Járásbíróság letartóztatta azt a 39 éves budapesti férfit, aki múlt kedden halálra verte ismerősét Balassagyarmaton – írja az MTI.

Az eddigi adatok szerint a két férfi évekkel korábban Németországban ismerkedett meg, ahol egy munkahelyen dolgoztak. A gyanúsított múlt kedden meglátogatta a sértettet Balassagyarmaton, aztán elmentek bulizni, és mindketten le is részegedtek, és már az utcán összevesztek, a szóváltás dulakodásig fajult.

A késő éjszakai órákban aztán elmentek a sértett házába, ahol a 39 éves férfi tovább ütötte és rugdosta ismerősét, amit mobiljával rögzített is, aztán elvette a magatehetetlen ismerőse nyakláncát. A férfi reggel észlelte, hogy ismerőse nem mutat életjeleket, ezért álnéven értesítette a mentőket, majd egy közeli boltban a véres ruhái és cipője helyett újat vásárolt.

A helyszínre visszatérve aztán a rendőröknek azt mondta, a sértettet általa ismeretlen személyek bántalmazták. Lajkó Péter, a Balassagyarmati Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel hétfőn közölte: a szökés és elrejtőzés veszélye miatt a letartóztatást 30 napra rendelték el.

A nyomozók múlt csütörtökön vették őrizetbe a férfit, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben emberölés és kifosztás bűntett miatt folytat nyomozást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?