Herman
3 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Turistákat húztak le a belvárosban, rendőrök csaptak le rájuk

2018.10.08. 11:29

Egy belvárosi szórakozóhelyen két hét alatt hat turista ellen követtek el bűncselekményt - közölte a rendőrség.  A rendőrök ezért 12 nőt és 4 férfit állítottak elő vasárnap este egy belvárosi szórakozóhelyről.

A gyanú szerint az alkalmazotta szeptember 21. és október 5. között hat turistát (három indiai, két svájci-afgán és egy japán férfit) csábítottak be a szórakozóhelyre, majd alkoholfogyasztásra bírták őket. Amikor a vendégek távozni akartak, fizetéskor a fogyasztás mértékéhez képest jelentősen magasabb összeget kellett fizetniük.

Abban az esetben, ha nem volt a vendégnél a számla kiegyenlítéséhez elegendő pénz, az alkalmazottak elkísérték a férfiakat a legközelebbi bankautomatához, vagy akár a szállodai szobájukig, hogy pénzt vegyenek magukhoz. Amikor több turistát csábítottak be egyszerre a bárba és nem volt náluk elég pénz, az egyiknek mindaddig a szórakozóhelyen kellett maradnia, amíg a barátja visszaért a pénzzel. Ezzel a módszerrel közel félmillió forinttal károsították meg a turistákat.

A belvárosi nyomozók önbíráskodás, személyi szabadság megsértése és bűnszövetségben elkövetett csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a szórakozóhely három ügyvezetőjét, valamint két alkalmazottját. Közülük a 49 éves K. Istvánt, a 43 éves B. Ferencet, a 71 éves P. Károlyt és a 39 éves F. Dánielt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.