Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szétlopott termálcső miatt gőzölgött a Margit híd

2018.10.09. 07:35

Gomolygó gőzfelhő mellett gurulhattak el a Margit híd alatt a pesti oldalon reggel az autósok. Több bejelentés érkezett a Katasztrófavédelemhez és a Főtávhoz. A helyszíni szemle alapján azonban kiderült: a Margitszigetről jövő termálvezeték sérült meg, innen folyik az 50 fokos víz a rakpartra. Tehát a kezdeti gyanúval ellentétben

nem távhőszolgáltató vezeték sérült meg

– tudatta a Főtáv. A szolgáltató kommunikációs igazgatója, Herpai Attila elmondta ehhez azért sem fért kétség, mert a Főtávnak a hídon át nincs is vezetéke. 

„A FŐTÁV Zrt. munkatársai a helyszínen is megvizsgálták a szivárgó vezetéket és a helyszíni szemle is megerősítette, hogy a kérdéses vezeték nem a FŐTÁV üzemeltetésében van, attól legközelebb ugyanis csak a Pozsonyi úton található távhővezeték. A FŐTÁV Zrt. egyébként folyamatosan vizsgálja és monitorozza a mintegy 1000 kilométeres vezetékhálózatát és a szükséges javításokat a fűtési szezonon kívül, a nyári karbantartási időszakban végzi el” – közölte a cég.

A helyszínen már a rendőrség is kint volt – bár ez a török elnök látogatásának második napja miatt egyébként is indokolt volt az útszakaszon. A gyanú szerint a termálvezeték csövéről valakik egy szelepet lophattak le, ez vezetett a szivárgáshoz, amelyet kilenc óra előtt elállítottak.