Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Januártól 100 ezer forintra nő a gyermekek után járó ápolási díj

2018.10.11. 10:28 Módosítva: 2018-10-11 10:28:43

A szerdai kormánydöntés értelmében  január elsejével  egységesen havi 100 ezer forintra nő   az ápolásra szoruló gyermekek után járó díj összege, jelentette be  Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Az emelés a következő években is folytatódik. A cél az, hogy 2022-re - három lépésben - az ápolási díj mértéke elérje az akkori minimálbér összegét.

Azon családokban is emelkedik az ápolási díj, amelyekben nem a gyermekek jogán kapják ezt a jogosultságot. Ez esetben az ápolási díjat - szintén a jövő évtől - 15 százalékkal emelik, majd 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben további 5-5-5 százalékkal lesz magasabb a díj összege. Így azok, akik nem a gyermekükről gondoskodnak, de ápolási díjra jogosultak, 2022-re 30 százalékkal nagyobb összeget fognak kapni, mint jelenleg, mondta Novák Katalin

Azok a családok, amelyek több önellátásra képtelen gyermeket is nevelnek, másfélszeres összegű gyermekápolási díjat kapnak. Változás, hogy a kormány új kategóriaként bevezette az önellátásra képtelen gyermeket nevelőknek járó gyermekápolási díjat, írja az MTI.