Életfogytiglant kaptak a szerepjátékos gyilkosok

2018.10.12. 16:10

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítéltek két férfit, akik 2010-ben megölték egy ismerősüket - közölte az MTI. A vádlottakat a bíróság társtettesként, előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés miatt ítélték el. Az elsőrendű vádlott a legkorábban 25 év, a másodrendű vádlott pedig 30 év letöltése után helyezhető feltételes szabadlábra.

A vád szerint a sértett és a két elkövető egyaránt rajongott a szerepjáték és a harcművészetek iránt, innen ismerték egymást. Az elsőrendű vádlott és a sértett közösen követett el bűncselekményeket, főként külföldiek által kedvelt fürdők, szállodák öltözőszekrényeiből loptak el értékeket.

Egy elszámolási vita miatt úgy döntöttek, megölik a sértettet, ezért egy újabb lopás tervére hivatkozva elcsalták a Nagy-Kevély hegyhez, ahol a másodrendű vádlott legalább háromszor megszúrta. A sértett a helyszínen meghalt.

A bíróság "tényként tekintett a vádlottak antiszemita nézeteire is, illetve arra, hogy a sértett az identitását fölvállalta, és a vádlottaknak a vállalkozásuk beindításához nyújtott kölcsönt visszakérte" - írták a közleményben.

Az ítéletet a bíróság a vádlottak távollétében hirdette ki. A döntést az ügyész tudomásul vette, a vádlottak védői fellebbezést jelentettek be. A bíróság elrendelte az eddig bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottak letartóztatását.

A Bors szerint az áldozat, Sz. Z. K. a halála előtt pár évvel költözött Magyarországra Romániából, és mindhárman rajongtak a szerepjátékokért, a küzdősportért és a harcművészetekért, az áldozat pedig nemcsak keményen sportolt, de különböző túlélőtáborokon és próbákon is részt vett. A férfi egy ideig becsülettel dolgozott, de egy idő után letért a tisztességes útról, és új barátaival és akkori élettársával együtt bűnözésre adta a fejét, de egy idő után összevesztek. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport