Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Életfogytiglant kaptak a szerepjátékos gyilkosok

2018.10.12. 16:10

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítéltek két férfit, akik 2010-ben megölték egy ismerősüket - közölte az MTI. A vádlottakat a bíróság társtettesként, előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés miatt ítélték el. Az elsőrendű vádlott a legkorábban 25 év, a másodrendű vádlott pedig 30 év letöltése után helyezhető feltételes szabadlábra.

A vád szerint a sértett és a két elkövető egyaránt rajongott a szerepjáték és a harcművészetek iránt, innen ismerték egymást. Az elsőrendű vádlott és a sértett közösen követett el bűncselekményeket, főként külföldiek által kedvelt fürdők, szállodák öltözőszekrényeiből loptak el értékeket.

Egy elszámolási vita miatt úgy döntöttek, megölik a sértettet, ezért egy újabb lopás tervére hivatkozva elcsalták a Nagy-Kevély hegyhez, ahol a másodrendű vádlott legalább háromszor megszúrta. A sértett a helyszínen meghalt.

A bíróság "tényként tekintett a vádlottak antiszemita nézeteire is, illetve arra, hogy a sértett az identitását fölvállalta, és a vádlottaknak a vállalkozásuk beindításához nyújtott kölcsönt visszakérte" - írták a közleményben.

Az ítéletet a bíróság a vádlottak távollétében hirdette ki. A döntést az ügyész tudomásul vette, a vádlottak védői fellebbezést jelentettek be. A bíróság elrendelte az eddig bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottak letartóztatását.

A Bors szerint az áldozat, Sz. Z. K. a halála előtt pár évvel költözött Magyarországra Romániából, és mindhárman rajongtak a szerepjátékokért, a küzdősportért és a harcművészetekért, az áldozat pedig nemcsak keményen sportolt, de különböző túlélőtáborokon és próbákon is részt vett. A férfi egy ideig becsülettel dolgozott, de egy idő után letért a tisztességes útról, és új barátaival és akkori élettársával együtt bűnözésre adta a fejét, de egy idő után összevesztek.