Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Részeg köpködő ütötte le a szabolcsi buszsofőrt

2018.10.12. 19:41

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki részegen bántalmazott egy buszsofőrt - közölte a bíróság.

A gyanúsított, B. R. erősen ittas állapotban akart felszállni egy szabolcsi falu vasútállomásán a buszra, az alsó lépcsőn imbolygott, amikor a buszsofőr felszólította, hogy döntse el, hogy fel- vagy le akar szállni a buszról. Szidni kezdte a buszsofőrt, és leszállt a lépcsőről.

A busz vezetője bezárta az ajtót, de a gyanúsított ekkor két kézzel szétfeszítette azt, és felszállt a buszra, majd odalépett a vezetőfülkéhez. Leütötte a buszsofőr sapkáját, majd felvette a földről, beleköpött, és elhajította. Ezután ököllel állon ütötte a sofőrt, majd mellkasánál fogva ellökte. Aztán a vezetőfülkét kezdte el ütni, rugdosni. 

A gyanúsított többször volt már büntetve, legutóbb áprilisban garázdaság miatt ítélték közérdekű munkára. A bíróság szerint az előélete miatt megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el.