Bertalan
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Népszavazást kezdeményez a Momentum a lakás-takarékpénztárakról

2018.10.17. 16:55

Szerdai közleménye szerint népszavazást kezdeményez a Momentum arról, hogy megmaradjon a lakástakarékok támogatási formája.

A párt szerint a Parlament tegnap egyeztetés nélkül, a kormánytól kínos ügyekben megszokott rohamtempóban fogadta el a törvényt, amely állampolgárok megtakarításai alól húzza ki a talajt, és emberek százezreit fosztja meg a lakhatási válság idején annak a  lehetőségtől, hogy egyszer saját otthonuk legyen.

A Momentum a következő népszavazási kérdést nyújtotta be ma délután a Nemzeti Választási Bizottságnál:

Egyetért-e Ön azzal, hogy a lakástakarék-pénztárakról szóló 1996. évi CXIII. törvény szerinti lakás-előtakarékosság állami támogatását az Országgyűlés terjessze ki a megkötésre kerülő lakás-előtakarékossági szerződésekre is?

A kérdés beadásáról videó is készült: 

Az Alkotmánybíróság korábbi megállapításai alapján jövőbeli költségvetési törvényjavaslatra hivatkozva nem tagadható meg a népszavazás.  

Ha a Nemzeti Választási Bizottság elutasítja a lakás-takarékpénztárakkal kapcsolatos kezdeményezést, akkor figyelmen kívül hagyja az Alkotmánybíróság kötelező érvényű megállapításait, és önkényesen ellentmond neki, és szakmai alapról tisztán politikai alapra helyezi a kérdés megítélését. A Momentum álláspontja szerint a lakás-takarékpénztárak állami támogatásával kapcsolatos kérdés olyan fontos, nemzeti ügy és olyan sok magyar családot érint, hogy hagyni kell, hogy a népakarat érvényesülhessen vele kapcsolatban.

- áll a közleményben.  

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!
Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?