Szilvia
5 °C
16 °C

A vádlottak padján akart drogot átadni tettestársának egy férfi Debrecenben, elítélték

2018.10.18. 14:15

Két férfi ellen éppen lopás vétsége miatt tartottak tárgyalást a Debreceni Járásbíróságon 2017-ben. Éppen a terem előtti folyosón várakoztak arra, hogy elkezdődjön a per, amikor a szabadlábon védekező vádlott röviden elővette a zsebéből a becsomagolt kábítószert, és az előzetesben ülő társa felé mutatta, hogy meghozta a cuccost.

A Debreceni Törvényszék sajtóközleménye szerint a vádlottak padján aztán egymás mellett ültek, a büntetés-végrehajtási őrök pedig mögöttük foglaltak helyet. Amikor azt hitték, nem figyelik őket, 

a tárgyalás kellős közepén a szabadlábon védekező vádlott át akarta nyújtani a drogot társának.

Az anyag a bírósági tárgyalásra szóló idézésbe volt szépen becsomagolva. Az őrök azonban észrevették, hogy egyre közelebb húzódnak egymáshoz, és valami gyanús dolog van az egyik férfi tenyerében, így a kis akció nem sikerült. A bíró a tárgyalást félbeszakította, a rendőrséget értesítették, és még a helyszínen lefoglalták a kábítószert.

Az anyag a hasis és a marihuána hatóanyagához hasonló, mesterségesen előállított vegyület volt.

Az addig szabadlábon védekező férfit ezért október 18-án, csütörtökön négy hónap fogházbüntetésre ítélték. Legkorábban három hónap után szabadulhat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?