Jolán
2 °C
4 °C

Folytatódik a hadsereg fejlesztése, jövőre helikoptereket szereznek be

2018.10.19. 17:34

Jövőre a légierő fejlesztésével, a katonák személyes ruházata és fegyverzete megújításával folytatódik a haderőfejlesztés – mondta pénteken a közmédiának a honvédelmi miniszter.

A cél "egy erős, ütőképes Honvédség megteremtése", ami csak jól kiképzett katonákkal és korszerű technikával lehetséges Benkő Tibor szerint. A miniszter azt mondta, 2019 elején beindul a magyarországi kézifegyver-gyártás, így

jövőre minden magyar katona kezébe magyar gyártású fegyver kerül. 

Már beszereztek két A319-es csapatszállító repülőgépet, amelyek egyenként 128 embert szállíthatnak. Ugyanakkor tervezik kisebb futárgépek, illetve nagyobb, harci technika mozgatására is alkalmas szállítógépek beszerzését. Ennek folyamatát is elindítják jövőre - mondta a miniszter.

A Mi 17-es szállítóhelikopterek felújítása befejeződött, a Mi 24-es harci helikopterek üzemidő-hosszabbítást célzó rekonstrukciója pedig már folyik - tette hozzá Benkő. 2019 utolsó negyedévében megérkeznek az Airbus könnyű helikopterek, és megindul az új közepes szállítóhelikopterek beszerzése is.

Szükséges modern légvédelmi rendszerek, rakéták és a hozzájuk tartozó radarrendszerek üzembe állítása is. A szárazföldi haderőnem esetében pedig a páncéltörő, a tüzérségi és a harckocsizó képességek fejlesztése a cél - mondta Benkő Tibor.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?