Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Megnevezték a szexuális zaklatással gyanúsított milliárdost

2018.10.25. 18:23

Egy munkáspárti politikus, Peter Hain a Lordok Házában tartott beszédében nevezte meg a Sir Philip Green milliárdos üzletembert, akit öt alkalmazottja vádol szexuális zaklatással, és rasszizmussal – írja a The Gurdian. A munkáspárti politikus, Peter Hain azt mondta, hogy kihasználva a parlamenti privilégiumát kötelességnek érezte, hogy nyilvánosságra hozza az üzletember kilétét.

Hain szerint az üzletember megnevezése egyértelműen a "közérdeket" szolgálja.

A beszédében azt is elmondta, hogy az egyik áldozattal személyesen is felvette a kapcsolatot, akit a befolyásos üzletember pénzzel és titoktartási szerződéssel hallgattatott el – idézi a lap.  

Az ügy előzménye, hogy korábban a Sir Terenc Etherton, a második legmagasabb rangú brit bíró  megtiltotta a Daily Telegraph nevű brit lapnak, hogy nyilvánosságra hozzon egy cikket, amiben egy meg nem nevezett üzletembert öt alkalmazottja szexuális zaklatásával és rasszizmussal vádolt. A titoktartási szerződések miatt a lap viszont csak törvénysértés árán nevezhette volna meg milliárdost.

A Telegraph korábban arra hivatkozott, hogy az ügy új lendületet adhatna a #MeToo kampánynak. A tiltás egyébként továbbra is érvényben van, azonban Peter Hain nyilatkozatát szinte a teljes brit média átvette.

Sir Philip Green az Arcadia Group vezérigazgatója, hozzá tartozik többek között a Topshop és Dorothy Perkins divatcég is.

(The Gurdian)

    

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?