Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Pécsen is őrizetbe vették az első hajléktalant

2018.10.25. 17:04

A középkorú férfi ellen az intézkedés Pécs egyik nyugati, Uránváros nevű városrészében történt – írja a Szabad Pécs.  Pécsi rendőrök életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértése miatt vették őrizetbe a férfit, akinek a tárgyalása pénteken lesz. Ez az első ilyen ügy a Pécsi Törvényszék illetékességi területén – derül ki a bíróság közleményéből. A lap kereste a rendőrséget az ügyben, de még egyelőre nem kaptak választ a kérdéseikre.

A Szabad Pécs értesülései szerint a pécsi rendőrök két hajléktalant is igazoltattak, mindketten Uránváros egyik legforgalmasabb buszmegállójában tartózkodtak, és állítólag rossz fizikai és higiénés állapotban voltak.

A lap úgy tudja, hogy a másik hajléktalan férfi, aki a részese volt a történteknek együttműködött, és elment, vélhetően a szállóra a szakmai személyzettel, így vele szemben nem indítottak eljárást.

Az igazoltatás során a Támasz Alapítvány, a hajléktalanokat segítő pécsi szervezet munkatársai is jelen voltak, de a férfi a rendőrök harmadik felszólítására sem működött együtt a hatóságokkal. Szemtanúk beszámolói szerint az eset kapcsán mind a rendőrség, mind az alapítvány munkatársai a lehetőségekhez képest emberségesen jártak el. 

A kormány múlt hét hétfőn indított hadjáratot az utcai hajléktalanság ellen. Az új jogszabály az egész országban tiltást vezet be, tehát már egyetlen közterületen sem tartózkodhatnak hajléktalanok.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!