Egy 50, 60 és 70 év körüli férfi egy présház pincéjében főzte a pálinkát Szekszárdon, és ihattak az előpárlatból, ez okozhatta a halálukat az RTL Klub Híradója szerint.
Szerda délelőtt érkezett egy szekszárdi présháztulajdonoshoz két ismerőse pálinkát főzni, de még másnap sem kerültek elő, ezért elkezdték keresni őket. Családtagjaik a keresésükre indultak, és a szőlőhegyen lévő présházban találták meg őket, de már csak az élettelen testüket, amiket a tűzoltók hoztak ki a présházból.
A három férfi jól ismerte egymást, sokat dolgoztak együtt a szőlőben, össze is jártak. Az RTL-nek nyilatkozó ismerősük szerint nem voltak alkoholisták, ha ittak, akkor is lehetett velük normálisan beszélni.
Gyakorlott pálinkafőzőnek számítottak, de most mégis túl korán ihattak a lefőzött párlatból. Szakemberek szerint a pálinkafőzéskor legelőször keletkező előpárlat, az úgy nevezett rézeleje nagyon mérgező, több mérgező anyagot is tartalmaz, például metilalkoholt, aldehideket, rezet vagy ecetsavat is, fogyasztása már kis mennyiségben is halálos lehet.