Meghalt a kisgyerek, aki Magyarország felett lett rosszul

2018.10.27. 19:44

Chisinauból Bécsbe tartott az a szlovén gép, amely egy kisgyermek rosszulléte miatt megszakította útját Budapesten. Az Adria Airways járatának fedélzetén már a levegőben megkezdték az újraélesztést. A gép néhány perc múlva landolt a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren, ahol az AMS repülőtéri egészségügyi szolgálat munkatársai megkezdték a beteg ellátását – írta az Airportal.hu. 

A repülőtérre az OMSZ mentőegységét és a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat speciális gyermekmentőjét is riasztották. A szakemberek

csaknem egy órán keresztül küzdöttek a gyermek életéért, de a beteg mintegy egy órával a leszállást követően elhunyt.

Ezzel egy időben a repülőtéren egy másik, de tragédia nélkül végződő kényszerhelyzet is adódott: 

A Maldív-szigetekről Budapestre tartó businessjet délután négy órakor landolt volna, ám a személyzet problémát észlelt a futóművek kiengedésekor.

Fotó a beragadt futóművű repülőgépről
Fotó a beragadt futóművű repülőgépről
Fotó: Olvasónk, Ferencz Róbert / Index

A légiforgalmi irányítás is átnézte az alacsonyan szálló gépet és jelezte, hogy az egyik kereket részben, a másikat egyáltalán nem sikerült kiengedni. Ez látható az olvasói fotón is, amelyen kivehető, hogy a gép baloldali hátsó futóműve alig nyílt ki. A gép átstartolt és az újabb leszállási kísérlet előtt végül sikerült kiengedni a futóművet.  A repülőgépet a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltójárművei követték a leszállást követően a számára kijelölt állóhelyre – írta az Airportal.hu.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport