Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Meghalt a kisgyerek, aki Magyarország felett lett rosszul

2018.10.27. 19:44

Chisinauból Bécsbe tartott az a szlovén gép, amely egy kisgyermek rosszulléte miatt megszakította útját Budapesten. Az Adria Airways járatának fedélzetén már a levegőben megkezdték az újraélesztést. A gép néhány perc múlva landolt a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren, ahol az AMS repülőtéri egészségügyi szolgálat munkatársai megkezdték a beteg ellátását – írta az Airportal.hu. 

A repülőtérre az OMSZ mentőegységét és a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat speciális gyermekmentőjét is riasztották. A szakemberek

csaknem egy órán keresztül küzdöttek a gyermek életéért, de a beteg mintegy egy órával a leszállást követően elhunyt.

Ezzel egy időben a repülőtéren egy másik, de tragédia nélkül végződő kényszerhelyzet is adódott: 

A Maldív-szigetekről Budapestre tartó businessjet délután négy órakor landolt volna, ám a személyzet problémát észlelt a futóművek kiengedésekor.

Fotó a beragadt futóművű repülőgépről
Fotó a beragadt futóművű repülőgépről
Fotó: Olvasónk, Ferencz Róbert / Index

A légiforgalmi irányítás is átnézte az alacsonyan szálló gépet és jelezte, hogy az egyik kereket részben, a másikat egyáltalán nem sikerült kiengedni. Ez látható az olvasói fotón is, amelyen kivehető, hogy a gép baloldali hátsó futóműve alig nyílt ki. A gép átstartolt és az újabb leszállási kísérlet előtt végül sikerült kiengedni a futóművet.  A repülőgépet a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltójárművei követték a leszállást követően a számára kijelölt állóhelyre – írta az Airportal.hu.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?