Szél Bernadett: Az Emmiben senki sem vizsgálja a CEU-t

2018.10.29. 12:53 Módosítva: 2018.10.29. 12:56

Szél Bernadett független képviselő megkérdezte az Emmitől és a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól, hogy a CEU teljesíti-e a törvényben foglalt feltételeket, vagy sem. Az Emmi azt írta neki, hogy szükséges vizsgálni a feltételek teljesítését, a külügy pedig „hasonló kérdésre” azt írta neki, hogy oktatási szakemberek vizsgálják, kiadhat-e amerikai diplomát Magyarországon a CEU – derült ki a politikus Facebook-videójából

A képviselő bejelentkezett, és elment az Emmibe, mert úgy gondolta, hogy oktatási szakembereket az oktatással elsősorban foglalkozó tárcánál kell keresni. Egy órát beszélgetett két helyettes államtitkárral (Horváth Zitával és Maruzsa Zoltánnal), a végén pedig Szél szerint kiderült: az Emmiben nem foglalkoznak a CEU ügyével, és az ezzel kapcsolatos tárgyalásokon sem vesznek részt, mivel ez diplomáciai kérdésként van számon tartva. 

Csakhogy a külügy szerint oktatási szakemberek vizsgálódnak a kérdésben.

Ugye nem az történik, hogy Gulyás Gergely és a többiek kiállnak, és összevissza beszélnek, miközben Magyarország elveszíti a legjobb egyetemét?

– tette fel a kérdést Szél, aki kedd reggelre bejelentkezett a külügybe is, hogy megtudja, hol vannak azok a bizonyos az oktatási szakemberek. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás