Aliz
6 °C
14 °C

Szél Bernadett: Az Emmiben senki sem vizsgálja a CEU-t

2018.10.29. 12:53 Módosítva: 2018-10-29 12:56:15

Szél Bernadett független képviselő megkérdezte az Emmitől és a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól, hogy a CEU teljesíti-e a törvényben foglalt feltételeket, vagy sem. Az Emmi azt írta neki, hogy szükséges vizsgálni a feltételek teljesítését, a külügy pedig „hasonló kérdésre” azt írta neki, hogy oktatási szakemberek vizsgálják, kiadhat-e amerikai diplomát Magyarországon a CEU – derült ki a politikus Facebook-videójából

A képviselő bejelentkezett, és elment az Emmibe, mert úgy gondolta, hogy oktatási szakembereket az oktatással elsősorban foglalkozó tárcánál kell keresni. Egy órát beszélgetett két helyettes államtitkárral (Horváth Zitával és Maruzsa Zoltánnal), a végén pedig Szél szerint kiderült: az Emmiben nem foglalkoznak a CEU ügyével, és az ezzel kapcsolatos tárgyalásokon sem vesznek részt, mivel ez diplomáciai kérdésként van számon tartva. 

Csakhogy a külügy szerint oktatási szakemberek vizsgálódnak a kérdésben.

Ugye nem az történik, hogy Gulyás Gergely és a többiek kiállnak, és összevissza beszélnek, miközben Magyarország elveszíti a legjobb egyetemét?

– tette fel a kérdést Szél, aki kedd reggelre bejelentkezett a külügybe is, hogy megtudja, hol vannak azok a bizonyos az oktatási szakemberek. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?