Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Szél Bernadett: Az Emmiben senki sem vizsgálja a CEU-t

2018.10.29. 12:53 Módosítva: 2018.10.29. 12:56

Szél Bernadett független képviselő megkérdezte az Emmitől és a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól, hogy a CEU teljesíti-e a törvényben foglalt feltételeket, vagy sem. Az Emmi azt írta neki, hogy szükséges vizsgálni a feltételek teljesítését, a külügy pedig „hasonló kérdésre” azt írta neki, hogy oktatási szakemberek vizsgálják, kiadhat-e amerikai diplomát Magyarországon a CEU – derült ki a politikus Facebook-videójából

A képviselő bejelentkezett, és elment az Emmibe, mert úgy gondolta, hogy oktatási szakembereket az oktatással elsősorban foglalkozó tárcánál kell keresni. Egy órát beszélgetett két helyettes államtitkárral (Horváth Zitával és Maruzsa Zoltánnal), a végén pedig Szél szerint kiderült: az Emmiben nem foglalkoznak a CEU ügyével, és az ezzel kapcsolatos tárgyalásokon sem vesznek részt, mivel ez diplomáciai kérdésként van számon tartva. 

Csakhogy a külügy szerint oktatási szakemberek vizsgálódnak a kérdésben.

Ugye nem az történik, hogy Gulyás Gergely és a többiek kiállnak, és összevissza beszélnek, miközben Magyarország elveszíti a legjobb egyetemét?

– tette fel a kérdést Szél, aki kedd reggelre bejelentkezett a külügybe is, hogy megtudja, hol vannak azok a bizonyos az oktatási szakemberek.