Megvolt a 18. alkalom, hogy a Fidesz leszavazta az ügynökakták nyilvánosságát

2018.10.30. 18:10

Az LMP 18. alkalommal nyújtotta be az ügynökakták nyilvánosságát szolgáló törvénytervezetet, a Fidesz-KDNP többsége pedig 18. alkalommal is leszavazta - közölte kedd este Keresztes László Lóránt, az LMP társelnök-frakcióvezetője.

A kommunista múlttal való szembenézés a kormánypártoknak már nem fontos: feladták korábbi értékeiket, elveiket. Az ország jelenlegi vezetői ma is igazolták: nemzeti elköteleződésűnek hazudják magukat, de valójában a kommunista rendszert restaurálják.

A parlament kedden 112 nem és 53 igen szavazattal utasított el az LMP javaslatát, amelyet tehát 18. alkalommal adott be a párt.

Keresztes László Lóránt,
Keresztes László Lóránt,
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

"Az LMP álláspontja szerint egy diktatúra titkaira nem lehet demokráciát építeni, és nem lehet korszakváltást alapozni. A párt ezért eltökélt abban, hogy az elmúlt rendszer összes piszkos titka kiderüljön" - írta Keresztes László Lóránt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?