Sámuel, Hajna
19 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Információs sztrájkot hirdetnek az ELTE társadalomtudományi karának oktatói

2018.11.08. 13:53

Az ELTE Társadalomtudományi Karának oktatói „szolidaritási napot és információs sztrájkot" tartanak november 14-én szerdán, ezzel tiltakozva a genderszak betiltása ellen, írták közleményükben. Ezt az egyetemi autonómia, kutatói és tanszabadság korlátozásának is tartják.

Az információs sztrájk napján minden órát megtartanak, de ezeken nem a tematikában feltüntetett téma, hanem a nők és férfiak közötti egyenlőtlenségek társadalmi megjelenési formáiról és az egyetem függetlenségéről lesz szó.

Az ELTE más karait, és az összes egyetem oktatóit arra hívták fel, hogy hasonló akciókkal tiltakozzanak.

Október közepén jelent meg az a régóta belengetett jogszabály, ami megszünteti a társadalmi nemek szakokat a mesterképzések között. A TáTK oktatói már akkor azt írták a Facebookon közleményükben, hogy a döntés megkérdőjelezi a tudománynak az alaptörvény X. cikkében hirdetett autonómiáját, valamint az ott meghirdetett tanszabadságot is. Továbbra is fontosnak tartják a társadalmi nemekkel kapcsolatos tudományos diskurzusok folytatását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?