Gyorsított eljárásban ítélték el a Wizz Air járatán verekedő két részeg lettet

2018.11.13. 12:20 Módosítva: 2018.11.13. 12:25

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé az ügyészség azt a két lett állampolgárságú férfit, akik a Wizz Air járatán részegen verekedtek egymással. A 18 és 20 éves férfit 750 ezer, illetve 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélték garázdaság vétsége miatt. Az ítélet jogerős, közölte a Fővárosi Főügyészség.

November 4-én éjfél körül a Wizz Air magyar felségjelű, Londonból Budapestre tartó gépén a két részeg férfi először csak hangoskodott. Az egyik agresszívan azt követelte a légiutas kísérőktől, hogy hozzanak nekik alkoholt. 

Az egyik férfi ezután aludni próbált, és fejét az előtte lévő ülésre szerelt, lehajtható asztalra hajtotta. A társa erre tenyérrel ütögetni kezdte a fejét. A két részeg lett ezen összeveszett, majd az egyik orron is ütötte a másikat, akinek eleredt az orra vére. A gép már a landolni kezdett Budapest felett, de a két utas tovább folytatta a dulakodást és egymás ütlegelését. 

Az esetről az egyik utas azt írta az Indexnek, hogy

 mindkét férfi véres volt, de a stewardessek nagyon profin intézkedtek, próbálták nyugtatni, szétültetni őket, utóbbit sikertelenül. A vérző férfinek tamponálták az orrát. Mikor landolt a gép, rendőrök jöttek fel a gépre, és levezették a két fiatalt. Egyikük ellenállást is tanúsított.

A Wizz Air a történtek után azt közölte: zéró toleranciával kezeli az utasaik és munkatársaik ellen irányuló erőszakos szóbeli és tettleges viselkedést.